Transparent
Inloggen
Sluiten

Sigthorsson kopt Ajax naar late zege

6 februari 2014 22:36

Ajax heeft donderdagavond de thuiswedstrijd tegen FC Groningen met veel pijn en moeite weten te winnen. Kolbeinn Sigthorsson was als invaller de matchwinnaar door kort voor tijd de ban te breken en de 2-1 binnen te koppen.

Ajax kreeg in de eerste helft de nodige goede mogelijkheden om op voorsprong te komen. Onder andere Siem de Jong en Bojan Krkic hadden het vizier echter niet op scherp. Het was diezelfde Bojan die onderuit ging in het strafschopgebied en daarmee een penalty binnensleepte voor Ajax. Lasse Schone benutte de penalty vervolgens overtuigend. Ajax ging door op zoek naar de 2-0. Klassen was dichtbij met een bal op de lat, datzelfde overkwam Schone even later.

Waar Ajax de kansen liet liggen was het Groningen dat tegen de verhouding in wel trefzeker was. Filip Kostic kreeg de ruimte en schoot via de binnenkant van de paal de 1-1 binnen.

Na rust werd Ajax slordig en kreeg FC Groningen de kansen. Het blijkt een euvel dat Ajax de laatste weken steeds vaker overkomt. Vermeer en de lat voorkwamen de 1-2 voor Groningen. Dankzij de invallers kon Ajax zich herpakken en in de slotfase alsnog de zege naar zich toetrekken. Het was Poulsen die de bal voorgaf en Sigthorsson de kans gaf matchwinnaar te worden door de 2-1 binnen te koppen.




Tags

groningen sigthorsson bojan matchwinnaar schone ban binnenkant binnensleepte euvel filip jong klassen kolbeinn kostic krkic poulsen toetrekken trefzeker verhouding vermeer vizier voorgaf voorkwamen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom berghuis bergwijn beuker boomen brobbey elsimao eredivisie excuus forbs godts hato henderson hlynsson kaplan kiki kroes linksbuiten mislintat oranje passeren ramaj rensch schaduwspits sevic sosa stilstand tahirovic taylor vos