Transparent
Inloggen
Sluiten

UEFA sluit vak 127 bij Ajax - Salzburg vanwege spandoek 'Fenian Bastards'

23 januari 2014 17:48 - Ajax.nl

Verslaggever: -

De aanklager van de UEFA is in hoger beroep gegaan tegen een besluit van de UEFA. Het betrof een boete van 25.000 euro die Ajax was opgelegd. Deze sanctie hield verband met een spandoek dat op 6 november vorig jaar tijdens de thuiswedstrijd tegen Celtic FC verscheen op de tribune. Op het spandoek was een kwetsende tekst te lezen richting Ajax’ tegenstander van die avond. De zogeheten 'Appeals Body' van de UEFA, waar het hoger beroep diende, heeft bij haar besluit op 22 januari jongstleden de geldboete ingetrokken. Wel is Ajax opgelegd dat tijdens de volgende wedstrijd in Europees verband, op donderdag 20 februari (Ajax – Salzburg), een vak leeg dient te blijven.
Het betreft vak 127 (Zuid, eerste ring), het vak waar het bewuste spandoek destijds werd getoond. Ajax heeft de kaartverkoop voor dit vak gestaakt en is bezig met verplaatsing van de mensen die hier reeds een plaatsbewijs hadden aangeschaft.

Woensdagavond werd Ajax wederom in verlegenheid gebracht. Tijdens de bekerklassieker tegen Feyenoord was op de tribune van de Amsterdam ArenA korte tijd een spandoek te zien dat refereerde aan een overleden Feyenoord-fan. Ajax doet afstand van dergelijk verwerpelijk gedrag. Directeur Marketing Edwin van der Sar: ,,Er hing gisteren een fantastische sfeer in een wederom volle ArenA. Voor ons is dit een smet op de verder goed verlopen avond. Het overgrote deel van het publiek deed nota bene in de rust nog mee aan de actie ‘Sta op tegen kanker’. Ik begreep dat het een reactie was op eerdere, soortgelijke gedragingen van de Rotterdamse aanhang, maar dat neemt niet weg dat we dit afkeuren.”

Het betreffende spandoek bleek in stukken het stadion binnengesmokkeld.

Meer op Ajax.nl




Tags

spandoek uefa salzburg arena bastards beroep fenian feyenoord aanhang aanklager afkeuren appeals bekerklassieker binnengesmokkeld body celtic gedragingen ingetrokken jongstleden kwetsende marketing nota overgrote plaatsbewijs ring sanctie sar smet tekst verlegenheid verwerpelijk

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

avila berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk martha medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa sutalo tahirovic taylor vos wijndal