Transparent
Inloggen
Sluiten

Daley Blind verkozen tot Ajax Netwerk Speler van het Jaar 2013

19 december 2013 16:58

Verslaggever: TP/P

Daley Blind is door de redactie van Ajax Netwerk verkozen tot Speler van het Jaar. De 23-jarige Blind groeide dit jaar uit tot een belangrijke schakel in het elftal van Ajax.

Na een twijfelende start met veel kritiek ontwikkelde Blind zich de laatste jaren tot de vaste linksback van Ajax. Zijn positie in de verdediging stond dit jaar niet meer ter discussie. Met Daley Blind als vaste waarde werd Ajax voor de derde keer op rij landskampioen. Hij werd tijdens de huldiging in mei uitgeroepen tot Ajacied van het jaar.

Blind debuteerde in 2013 in het Nederlands elftal en werd ook in Oranje een basisspeler. Bij Ajax maakte hij dit najaar de overstap naar de positie centraal op het middenveld. Die plek vult hij zo goed in dat hij voorlopig alleen als de nood hoog is terugkeert naar de linksbackpositie. Het nieuwe middenveld leverde Ajax de laatste maanden veel succes op, met de eerste helft in de gewonnen wedstrijd tegen FC Barcelona als hoogtepunt.

Daley Blind is als Ajax Netwerk Speler van het Jaar de opvolger van Luis Suárez (2008), Jan Vertonghen (2009), Maarten Stekelenburg (2010), Toby Alderweireld (2011) en Christian Eriksen (2012).




Tags

blind alderweireld barcelona eriksen huldiging najaar oranje schakel stekelenburg suarez toby twijfelende vertonghen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.250 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao forbs godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa steijn sutalo tahirovic taylor vos wijndal