Debuut Litmanen; Witschge beslist Ajax-FC Zwolle

14 september 2002 19:16

Verslaggever: M

In een matige wedstrijd heeft Ajax zaterdagavond in de Arena met 2-0 gewonnen van FC Zwolle. Invaller Richard Witschge scoorde na een uur spelen het openingsdoelpunt van de wedstrijd en verzekerde Ajax daarmee van de 3 punten. Ajax had niets te vrezen van FC Zwolle, maar kon aanvallend te weinig bieden. Uit een makkelijk gegeven penalty na een actie van Trabelsi zette Chivu Ajax tien minuten voor tijd nog op een 2-0 voorsprong. Jari Litmanen maakte zijn debuut bij Ajax en was de enige opvallende speler zaterdagavond. Hij toonde wel die creativiteit en gedrevenheid die de andere Ajacieden misten. Hij was dan ook bij veel kansen die Ajax kreeg in het eerste uur betrokken. Na een uur spelen werd hij vervangen door de Zuid-Afrikaan Pienaar. Ajax kreeg vooral via Zlatan Ibrahimovic een reeks kansen, maar die waren niet besteed aan de Zweedse spits. Gal?sek was dichterbij een doelpunt. Tot twee keer toe raakte hij het houtwerk in de tweede helft.

Door de ruime overwinning van PSV op RKC Waalwijk blijft Ajax op de tweede plaats achter PSV. Feyenoord volgt door een ruime overwinning uit bij FC Twente op de derde plaats.