Transparent
Inloggen
Sluiten

Voorbeschouwing Ajax - FC Zwolle

14 september 2002 11:00

Verslaggever: M

Ajax speelt vanavond om 19.30 uur de competitiewedstrijd in de Arena tegen de nieuwkomer in de Eredivisie FC Zwolle. De wedstrijd is naar de zaterdag verplaatst vanwege de Champions League wedstrijd van aanstaande dinsdag. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Schenkels. Fans die met het Openbaar Vervoer naar de Arena willen komen zullen rekening moeten houden met vertraging (zie eerder bericht).

Bij Ajax ontbreken natuurlijk de geblesseerde Lobont en Van der Vaart. Daarnaast is volgens Mido volgens de laatste berichten vanwege zijn uitlatingen uit de selectie gezet. Zijn vervanger in de selectie zou de Griek Machlas zijn. Die selectie is op dit moment overigens nog niet officieel bekend. Didulica is daarvoor ook weer beschikbaar, de Ajax keeper is volledig hersteld van zijn blessure.

Ronald Koeman heeft laten weten dat zowel Jari Litmanen, Zlatan Ibrahimovic als Yakubu in de basis zullen starten van Ajax zaterdagavond tegen FC Zwolle. Dat betekent dat Jari Litmanen zijn debuut zal maken in zijn tweede periode bij Ajax. Of de Fin de gehele wedstrijd kan volmaken is echter nog maar de vraag.

De Zweed Zlatan krijgt zaterdag de voorkeur boven Mido. Zlatan verdient volgens Koeman een kans na de slechte prestaties van Mido de afgelopen weken en de uitstekende vorm die de Zweed op de training etaleerde. Die tegenvaller leidde na de vroege wissel tegen Fc Groningen voor Mido tot het doen van de inmiddels beruchte uitspraken over een vertrek in de winterstop.

De derde aanpassing in de basisopstelling is Yakubu, die volgens Ronald Koeman in het centrum van de verdediging komt te spelen in plaats van Andr? Bergdolmo, die in een kleine vormcrisis verkeert. Pasanen keerde pas vrijdag terug na zijn blessure en wordt nog niet wedstrijdfit geacht.

Vermoedelijke opstelling Ajax: Stekelenburg, Trabelsi, Yakubu, Chivu, O'Brien, Galasek, Litmanen, Maxwell, Van der Meyde, Zlatan en Sikora.

FC Zwolle kent ook weinig personele problemen. Lijzen, Becker en Karlsen ontbreken wegens blessures. Bij FC Zwolle staat Ajax huurling Kras in de basis. Peter Boeve is hoofdcoach van de Zwollenaren.

Vermoedelijke opstelling FC Zwolle: Van der Werff, Doesburg, Kras, Schol, De Ridder, Promes, Marco Roelofsen, Van der Haar, Van Steeg, Lim-Duan en Richard Roelofsen.

Meer op




Tags

mido zlatan koeman litmanen yakubu arena jari kras roelofsen voorbeschouwing zweed bergdolmo boeve brien chivu didulica doesburg duan eredivisie etaleerde galasek griek groningen ibrahimovic karlsen lijzen lim lobont machlas maxwell meyde nieuwkomer openbaar pasanen promes ridder schenkels schol sikora stekelenburg trabelsi vaart vertraging vervoer volmaken vormcrisis werff zwollenaren

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde berghuis bergwijn bertjek brobbey chelsea elsimao excelsior godts hato henderson hlynsson jordan kaplan kiki kopper kroes leiderschapskwaliteiten mum potter rensch sevic sosa sutalo tadic taylor tsjah utrecht voetbalkwaliteiten zucht