Transparent
Inloggen
Sluiten

Groots onthaal Jari Litmanen door Ajax fans [update 3]

9 september 2002 10:57

Verslaggever: M

Onder luid gejuich van vele honderden Ajax fans, fakkels, spandoeken en opdringerige cameraploegen maakte Litmanen voor het eerst de trip van het stadion naar het trainingsveld (Foto's volgen later!). Vlak daarvoor maakte de selectie al vrijwel stilzwijgend de trip door de erehaag, die de fans hadden gevormd voor Litmanen. Op het moment dat Litmanen omringd door de pers de tocht door de erehaag maakte brak het 'Litmanen Woohoo' los, ontvlamden de fakkels en kon de Fin zich slechts met enige moeite naar het trainingsveld bewegen om zich bij de selectie te voegen. De fans voegden zich volgens in drommen naar het trainingsveld om daar de eerste training vanachter het hek te bekijken.

Naast de Amsterdam Arena arriveerden ruim voor tienen de eerste fans en cameraploegen in afwachting van de eerste training van Jari Litmanen bij Ajax. Zo'n half uur voor de komst van de selectie stroomden de fans werkelijk toe. Vele honderden fans en diverse cameraploegen waren gespannen in afwachting van de komst van de zeer populaire Fin. Al heel vroeg hing er bij opkomst van het trainingsveld er al een groot spandoek 'Jari, welkom thuis' met rood-witte balonnen. Aan de andere kant hing een spandoek met de veelzeggende tekst 'Welkom thuis Jari' met daaronder 'Liever in Mokum zonder poen dan in Liverpool met een miljoen'. Deze werden later gevolgd door diverse andere spandoeken.

De meeste fans waren blijven hangen tijdens de training. Na afloop ontstond er bijna een identieke situatie en kon Litmanen door een erehaag van enthousiaste fans en gezang terug naar het stadion. Vlak voordat hij de catacomben in verdween keerde hij nog eens om en applaudiseerde voor de indrukwekkende ontvangst die de Ajax fans hem hadden gegeven.

Voor vanmiddag staat er nog een persconferentie gepland in de Arena.

Meer op




Tags

litmanen jari cameraploegen erehaag arena fakkels onthaal spandoek applaudiseerde arriveerden balonnen drommen enthousiaste foto gezang hek identieke liverpool mokum omringd ontvangst ontvlamden opdringerige opkomst poen stilzwijgend tekst tienen tocht vanachter veelzeggende voegden woohoo

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde alvarez backup berghuis bergwijn bertjek brekers brobbey chelsea elsimao excelsior godts hato henderson hlynsson kiki kroes leiderschapskwaliteiten linksbuiten mannsverk nypan potter rensch roon sosa sutalo tadic tahirovic taylor zucht