Eerste uitzege Ajax dit seizoen in Nijmegen: 0-3

10 november 2013 16:19

Ajax heeft in Nijmegen de eerste uitzege van het seizoen behaald. Na vijf moeilijke uitwedstrijden had Ajax in Nijmegen weinig problemen met NEC.

Het duurde tot de 26ste minuut voordat Ajax op voorsprong kwam. Nadat Breuer niet ingreep kon Siem de Jong de openingstreffer binnenkoppen. Nog geen twee minuten daarna was de wedstrijd al beslist. Na een inzet van Sigthorsson gaf Boilesen het laatste tikje. Hij maakte daarmee zijn eerste eredivisie-treffer voor Ajax. Sigthorsson leek nog voor de rust de 0-3 te maken. nadat hij de NEC doelman uitspeelde schoot hij tot afgrijzen van alle Ajax fans de bal voor een leeg goal naast.

In de beginfase na rust pakte NEC het initiatief. De ploeg kon dat echter niet volhouden. Ajax nam de controle terug en zou het vervolgens niet meer afstaan. Ajax kreeg steeds meer ruimte om het uit te spelen. De ploeg kon alleen verweten worden er een enorme score van te maken. Ajax benutte de ruimte die er lag vaak niet voldoende om de tegenstander helemaal weg te kunnen spelen. Het was De Jong die nog wel de 0-3 maakte uit een assist van Schone. Even daarvoor had hij nog de lat geraakt, iets wat Leiwakabessy aan de andere kant ook zou doen. Al met al een uitstekende uitzege voor Ajax, zeker na een midweekse Champions League wedstrijd.