Transparent
Inloggen
Sluiten

Chivu leidt Roemenie naar zege; Teleurstellende start Finland

7 september 2002 20:14

Verslaggever: M

Finland kende vandaag een teleurstellende start van de EK kwalificatie. In eigen land verloor de ploeg onder leiding van een gedreven Jari Litmanen verrassend met 0-2 van Wales. Hartson en Davies waren de doelpuntenmakers voor Wales. Pasanen haakte in de voorbereiding al af met een blessure en ontbrak dus bij de Finnen.

Cristian Chivu had met Roemenie woensdagavond geen moeite met Bosnie-Herzegovina. De Roemenen wonnen hun kwalificatieduel op vreemde bodem met 0 - 3. Het eerste doelpunt kwam op naam van de Ajacied. Hij zette zijn ploeg al na 8 minuten op voorsprong. De andere twee doelpunten werden gemaakt door Munteanu (10) en Ganea (28).

Andre Bergdolmo wist met Noorwegen zijn eerste EK-kwalificatiewedstrijd niet te winnen. In het Ullevaal-stadion werd met 2 - 2 gelijkgespeeld tegen Denemarken. De Denen kwamen via Tomasson twee keer in het duel op voorsprong, maar zagen Noorwegen steeds langszij komen. Carew redde een punt voor de thuisploeg door in de laatste minuut een voorzet van Bergdolmo af te ronden. De Ajacied speelde de gehele wedstrijd in de verdediging van Noorwegen.

Een gelijkspel werd het ook bij de EK-kwalificatiewedstrijd Letland - Zweden. Het duel eindigde doelpuntloos. Zlatan Ibrahimovic startte bij Zweden in de basis. Hij vormde met Marcus Allback (ex-Heerenveen) de voorhoede van de gasten. In de 64ste minuut werd Zlatan gewisseld voor Kim Kallstrom.

Galasek stond in de basis bij de tsjechen in een vrienschappelijke interland tegen Joegoslavie (met o.a. Kezman). De ploeg van Galasek won met maar liefst 5-0 door doelpunten van Ujfalusi (2), Baros (2) en Smicer. Galasek werd na 64 minuten gewisseld voor Jarosik.

Ghana (Abubakari Yakubu) leed woensdag een beschamende nederlaag in de kwalificatiewedstrijd voor de Africa Nations Cup tegen Uganda. In Kampala gingen de Ghanezen met 1 - 0 onderuit. Het enige doelpunt van het duel kwam van Phillip Obwiny in de 52ste minuut. Ook Egypte, zonder Mido, zette zichzelf te kijk in het duel tegen Madagascar. De Pharaos verloren met 1 - 0.

Meer op




Tags

chivu finland galasek noorwegen roemenie bergdolmo wales zlatan zweden abubakari africa allback baros bodem bosnie carew cristian davies denemarken egypte finnen ganea ghana ghanezen haakte hartson heerenveen herzegovina ibrahimovic jari jarosik joegoslavie kallstrom kampala kezman kim kwalificatie langszij letland litmanen madagascar marcus mido munteanu nations obwiny pasanen pharaos roemenen smicer tomasson tsjechen uganda ujfalusi ullevaal voorhoede vormde vrienschappelijke yakubu

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

avila berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk martha medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa sutalo tahirovic taylor vos wijndal