Transparent
Inloggen
Sluiten

De Boer: 'kansen om in een flow te komen'

26 oktober 2013 19:05 - Ajax.nl

Verslaggever: -

In zijn welkomstwoord voorafgaand aan Ajax - RKC Waalwijk ziet de Ajax coach goede ontwikkelingen bij Ajax en mogelijkheden om in de goede flow te komen in de komende wedstrijden.

Beste Ajacieden,

Welkom in de Amsterdam ArenA bij twee thuiswedstrijden kort achter elkaar. Ajax - RKC Waalwijk is belangrijk voor onze strijd in de Eredivisie en Ajax - ASWH is belangrijk om de volgende ronde van de KNVB Beker te halen.

Ook al was het resultaat in Glasgow natuurlijk ontzettend teleurstellend, ik heb na afloop meteen duidelijk gemaakt dat we met opgeheven hoofd het vliegtuig in konden stappen, terug naar Amsterdam. Met het vizier op deze wedstrijden.
We durfden er vanaf de zomer voor uit te komen dat we de ambitie hadden om in de UEFA Champions League tweede in de poule te worden. Die plek moeten we, in elk geval voorlopig, uit ons hoofd zetten. Maar de manier van spelen geeft ons als technische staf een enorm goed gevoel. Ik vond ons bij Celtic bij vlagen fantastisch spelen. Dat hebben we de spelers ook verteld; blijf zo doorgaan.

RKC is een tegenstander van een heel ander kaliber dan Celtic. Daar hoeven we niet omheen te draaien. Maar de Waalwijkers hebben de punten hard nodig en ze zullen er alles aan doen om te stunten tegen ons. Wij moeten ze vanaf het begin duidelijk maken dat er niks te halen is, ondanks de zware uitwedstrijden die we afgelopen week speelden. Nee, we hoeven ons geen zorgen te maken. Ik ben ervan overtuigd dat ons spel tot goede resultaten gaat leiden. Als je naar ons programma kijkt, liggen er kansen om in een flow te komen, die ons een belangrijke hoeveelheid punten moet opleveren.

De wedstrijd tegen ASWH gaat ons geen punten opleveren in de Eredivisie, maar moet ons wel in de volgende ronde van de KNVB Beker brengen. Ik ben benieuwd hoeveel mensen een kaartje hebben gekocht. De directie heeft bewust voor een laag tarief gekozen omdat wij liever een goed gevuld stadion hebben met wellicht wat minder inkomsten, dan een lege ArenA omdat de kaartjes te duur zouden zijn. Daarnaast zijn er nog wat acties met HETT-verenigingen en scholen.

Bij Ajax benadrukken we altijd dat we attractief willen voetballen. Met durf en lef. Volgens de filosofie van de club. Voor mensen die eraan twijfelen: deze filosofie is er ook op gericht om wedstrijden winnend af te sluiten. En zodoende om de prijzen te spelen. De thuiswedstrijden tegen RKC en ASWH zijn dan qua aanzien anders dan Twente-uit en Celtic-uit, ze zijn net zo belangrijk. Als wij een succesvol seizoen willen hebben - en dat willen we - moeten deze wedstrijden gewonnen worden.

Meer op Ajax.nl




Tags

rkc aswh celtic arena boer eredivisie knvb attractief durf durfden glasgow hett hoeveelheid kaartje kaliber tarief twente uefa verenigingen vizier vlagen welkomstwoord

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.241 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde berghuis bergwijn bertjek brobbey chelsea elsimao excelsior gaaei godts hato henderson hlynsson jordan kaplan kiki kroes leiderschapskwaliteiten linksbuiten mum potter rensch sevic sosa sutalo tadic taylor tsjah voetbalkwaliteiten zucht