Ajax onnodig onderuit bij Celtic: 2-1

22 oktober 2013 22:48

Ajax is volkomen onnodig met 2-1 onderuit gegaan uit bij Celtic. Ajax was veel sterker en kreeg de nodige kansen. Celtic was echter erg effectief en profiteerde van fouten van de jonge Denswil.

Ajax liet Celtic eerst uitrazen, maar gaf daarbij nauwelijks tot niets weg. Naarmate de eerste helft vorderde werd Ajax steeds sterker. Zelf kon het onder de druk van de Schotten uitvoetballen. De grootste kans was voor Poulsen die ongelukkig de paal raakte. Uit het niets kon Celtic vlak voor rust op voorsprong komen. Aan de zijkant van het strafschopgebied liep Denswil ietwat wild zijn tegenstander omver. Forrest had geen moeite de penalty te benutten ondanks dat Cillessen in de goede hoek zat.

Het was Serero die na rust de 1-1 op zijn schoen had. Zijn inzet stuitte echter op de keeper. Vervolgens kon Celtic binnen de minuut de wedstrijd beslissen. Een schot van Kayal belandde via de knie van de ongelukkige Denswil in het doel van Ajax. Gezien het spelbeeld leek Ajax ook na de 2-0 nog niet kansloos. Het venijn bij Ajax ebde echter een beetje weg waardoor vervolgens het duel een beetje als een nachtkaars uitging. Ver in blessuretijd wist invaller Schone nog de 2-1 te maken. In de strijd om de derde plaats zou dat doelpunt eventueel nog van belang kunnen zijn.