Gelijkspel in topper FC Twente - Ajax: 1-1

19 oktober 2013 22:36

Ajax is er zaterdagavond niet in geslaagd de eerste uitzege van het seizoen binnen te slepen. In de topper uit bij FC Twente werd met 1-1 gelijkgespeeld. Naarmate het duel vorderde kreeg Ajax meer overwicht. Dat leidden negen minuten voor tijd uiteindelijk tot de 1-1 van Sigthorsson.

Na het eerste kwartier waarin FC Twente veel gevaarlijker was, kwam de thuisploeg op voorsprong. Bij een counter kon Castaignos opeens vrijstaand binnentikken op een paar meter van Cillessen. In die fase held de Ajax doelman zijn ploeg twee keer op de been. Ajax kwam halverwege de eerste helft wat beter in de wedstrijd. Het ontbrak echter aan goede kansen.

Na rust kreeg Ajax steeds meer overwicht. De eindpass ontbrak echter teveel. Toch kwamen er kansen voor Ajax op de gelijkmaker via Fischer en met name De Jong. Ajax mocht nog aanspraak maken op een penalty, maar daar wilde Vink niets van weten. Het was uiteindelijk Sigthorsson die negen minuten voor tijd profiteerde van een enorme fout van Bjelland, die onder de bal doorkopte. In de slotfase was Ajax zelfs nog heel dichtbij de 1-2. Dat was Hoesen echter niet gegund.