Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax thuis 1-1 tegen AC Milan

1 oktober 2013 22:38

Ajax heeft dinsdagavond in de eerste thuiswedstrijd in de Champions League poulefase een verdienstelijk 1-1 gelijkspel behaald tegen AC Milan. Na een duel met maar liefst 70% balbezit voor Ajax kwam de wedstrijd pas in blessuretijd echt los met twee treffers.

In de eerste helft was Ajax de bovenliggende partij. Ajax had een bizar hoog percentage balbezit in de eerste helft, 76%. De ploeg gaf vrijwel niets weg aan de Italianen. Maar speelde daarvoor ook zo voorzichtig dat er vrij weinig gecreëerd werd.

Na rust waren de rollen anders. Milan kwam er vaker uit en kreeg ook de grootste kansen op de openingstreffer. Balotelli was het dichtst bij een treffer. Zijn inzet verdween via Cillessen op de lat. AC Milan werd sterker, maar Ajax leek in de slotfase tegen de verhouding in alsnog op 1-0 te komen. Schone maakte bij de treffer hands, waardoor de 1-0 werd afgekeurd. Dat zorgde voor olie op het vuur en Ajax ging geloven dat er in de laatste minuten nog wat haalbaar was. Prompt kon Stefano Denswil geheel vrijstaand in de 90ste minuut de 1-0 binnenkoppen. Drie minuten later kwamen de Italianen alsnog langszij. Bij een gevalletje duwen en trekken hield Van der Hoorn het shirtje van Balotelli even vast. Die ging gretig naar de grond en kreeg gemakkelijk de penalty mee.




Tags

milan balotelli italianen binnenkoppen bizar dichtst duwen hands hoorn langszij olie poulefase prompt schone shirtje verdienstelijk verhouding vrijstaand vuur

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom belofte bergwijn betrouwbaarheid boomen branderhorst bravo brobbey elsimao gorter henderson kiki leeftijdscategorie lucht meewerkt metz pasveer ramaj remko rensch reservedoelman rulli sevic shogun sosa sutalo ton tsja verrips wereldtopper