Transparent
Inloggen
Sluiten

Voorbeschouwing FC Groningen - Ajax; Oppassen voor Ikedia

31 augustus 2002 13:03

Verslaggever: M

Ajax speelt zondagmiddag om 14.30 uur voor de competitie in Groningen tegen de plaatselijke FC. Het duel staat onder leiding van scheidsrechter Haverkort. Ogenschijnlijk onnodig is er vooraf al veel te doen geweest om deze wedstrijd. Nadat de burgemeester van FC Groningen vrijdag de aanwezigheid van Ajax supporters bij de wedstrijd verbood, verzocht Ajax de KNVB om uitstel van de wedstrijd. De KNVB liet weten de wedstrijd onder geen beding uit te stellen, maar wel een onderzoek in te stellen en eventueel maatregelen te nemen tegen FC Groningen. Ajax zal daarom zondagmiddag de steun van de eigen fans moeten missen.

Ajax is de enige van de topclubs die dit weekend in actie komt in de vaderlandse competitie. Bij winst blijft het in het spoor van RKC Waalwijk dat vrijdag al haar derde wedstrijd op rij wist te winnen. Bij een overwinning met 2 doelpunten verschil zal Ajax de koppositie van de ranglijst overnemen van de Brabanders. Belangrijkste voor Koeman zal echter het pakken van de 3 punten zijn.

Ajax kan rekenen op een vrijwel fitte selectie, al zijn de blessureproblemen bij de keepers bekend. De Ajax coach zal naar verwachting zondag weer gewoon met een 4-3-3 opstelling spelen en de 4-4-2 variant van afgelopen zondag tegen Vitesse alleen in de lastigste uitwedstrijden inzetten. Een belangrijke rol zal weggelegd zijn voor linksback O'Brien die de Ajax huurling Ikedia op zal moeten vangen. Ikedia maakte de laatste wedstrijden een uitstekende indruk bij de Groningers en lijkt de gevaarlijkste speler van de tegenstander.

Vermoedelijke opstelling Ajax; Stekelenburg, Trabelsi, Pasanen, Chivu, O'Brien, Galasek, van der Vaart, Maxwell, Van der Meyde, Mido en Sikora.

FC Groningen moet net als afgelopen weken rekenen op een volle ziekenboeg. Landerl, Van Gessel, Johansson, Curovic, Salmon en Kruiswijk zijn er in ieder geval nog niet bij. Tuhuteru en Broerse zijn twijfelgevallen, over hun meespelen wordt zaterdag na de laatste training een beslissing genomen. Vorige week speelde FC Groningen zeer verdedigend en wist het met die tactiek bijna punten van PSV af te snoepen in het Philips Stadion. De verwachting is echter dat FC Groningen thuis wel aanvallender zal spelen.

Meer op




Tags

groningen ikedia brien knvb voorbeschouwing aanwezigheid beding blessureproblemen broerse chivu curovic galasek gessel groningers haverkort johansson koeman kruiswijk landerl maxwell meyde mido pasanen plaatselijke rkc salmon sikora snoepen spoor stekelenburg trabelsi tuhuteru twijfelgevallen uitstel vaart vitesse weggelegd ziekenboeg

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.241 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde alvarez backup berghuis bergwijn bertjek brekers brobbey chelsea elsimao excelsior godts hato henderson hlynsson kiki kroes leiderschapskwaliteiten linksbuiten mannsverk nypan potter rensch roon sosa sutalo tadic tahirovic taylor zucht