Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax heeft verlengingen nodig tegen Volendam: 4-2

25 september 2013 23:16

Ajax heeft na een moeizame wedstrijd zich weten te kwalificeren voor de derde ronde van de KNVB beker. Ajax had verlengingen nodig om in de Arena FC Volendam van zich af te schudden.

In de eerste helft leek er geen vuiltje aan de lucht voor Ajax. De ploeg was heer en meester in de Arena. Het kwam op 1-0 via een doelpunt van Lucas Andersen, de enige speler woensdagavond die zijn man echt voorbij kwam. Ajax verzuimde in de eerste helft de wedstrijd echt te beslissen.

Dat zou Ajax duur komen te staan. In de tweede helft kroop Volendam steeds verder uit de schulp. Ajax verloor de controle en Volendam werd zelfs gevaarlijker. Dat leverde dan ook uiteindelijk halverwege de tweede helft de gelijkmaker op. Het was juist Robert Muhren, familie van, die voor de gelijkmaker zorgde. Dat moet een bijzonder moment zijn geweest voor de familie Muhren. In het vervolg had Volendam misschien nog wel de beste kansen op de winnende treffer. Deze bleef uit waardoor verlengingen noodzakelijk werden.

Drie minuten in de eerste verlenging was het opnieuw Muhren die Volendam in de Arena zelfs op voorsprong zette. Een echec voor Ajax moest gevreesd worden. Binnen enkele minuten zette Ajax echter orde op zake. Het was Schone die met een goed geplaatste vrije trap voor de 2-2 zorgde. In de slotfase van de tweede verlenging zorgde Ajax voor de definitieve beslissing. Het was eerst Hoesen acht minuten voor tijd en vervolgens opnieuw Schone die het duel eindelijk beslisten in het voordeel van Ajax.
Tags

volendam verlengingen arena muhren schone verlenging andersen beslisten echec gevreesd heer hoesen knvb kroop lucas lucht schudden schulp vuiltje zake

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met AjaxAjax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.214 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

ake akpom backup berghuis bergwijn bertrand boerhout branco brobbey elsimao farioli forbs frimpong hato janse jong kaplan kiki lcv linksbuiten oranje rasmussen rcm reijnders rijkhoff sevic sosa timber traore wijndal