Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax verliest kort geding, definitief geen Ajax supporters bij PSV - Ajax. Rechter legt 'schuld' bij PSV-fans.

19 september 2013 10:32

Verslaggever: -

Ajax en de Supportersverenigingen hebben het kort geding verloren. De rechter in Den Bosch bepaalde donderdag dat de gemeente Eindhoven niet hoeft mee te werken aan een busreis voor de Ajax-fans. Daardoor zullen er definitief geen fans van Ajax aanwezig kunnen zijn bij de topper van komende zondag in Eindhoven.


Update:
De rechter kan het beleid van de burgemeester slechts marginaal toetsen. Dat betekent dat de rechter in feite alleen mag kijken of het besluit van de burgemeester op een juiste wijze tot stand is gekomen en dat de rechter niet de inhoud van het besluit mag beoordelen.

De burgemeester van Eindhoven heeft tijdens de procedure een rapport van de districtschef van de politie ingebracht waarin staat dat vanwege de veiligheid de buscombi geen reeele optie is. Daarnaast heeft de districtschef op 17 september jl. een nader advies geschreven waarin de districtschef opmerkt "dat een buscombi regeling moet worden afgeraden vanwege het feit dat er geen structurele fysieke afscheiding is voor de ontvangst van de supporters per bus tijdens risicowedstrijden bij het Philips stadion waardoor het risico op een confrontatie tussen de beide supportersgroepen aanmerkelijk vergroot wordt, terwijl die fysieke afscheiding wel aanwezig is in het geval van vervoer van de supporters van Ajax met de trein. Daaraan heeft de districtschef toegevoegd dat de in en uitstroom van Ajax supporters per bus door Eindhoven tot een verhoogd risico op de route voor een treffen met PSV aanhang vormen."

Omdat de rechter alleen marginaal mag toetsen is de rechter in feite gebonden aan dit advies. De rechter concludeert dan ook dat een busreis geen reëel alternatief is, omdat er te weinig garanties zijn dat de openbare orde dan gehandhaafd kan worden.

"De Ajax-supporters kunnen er niks aan doen. Dat is hartstikke zuur, maar u zult het moeten accepteren", vertelde de rechter aan de Ajax-afvaardiging.

In de uitspraak zelf merkt de rechter bovendien nog op: "Gezien de ervaringen op 14 april 2013 leveren thans niet de supporters van Ajax maar de supporters van PSV (in het bijzonder) een risico op voor de openbare orde."




Tags

districtschef afscheiding buscombi busreis feite marginaal toetsen aanhang aanmerkelijk afgeraden afvaardiging confrontatie garanties gemeente inhoud ontvangst procedure rapport reeele regeling risicowedstrijden route supportersverenigingen thans topper trein uitstroom vervoer zuur

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.250 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao forbs godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa steijn sutalo tahirovic taylor vos wijndal