Transparent
Inloggen
Sluiten

Burgemeester Van der Laan stelt agenten beschikbaar voor PSV-uit

18 september 2013 15:45

Verslaggever: MB

Vanochtend diende in Den Bosch het kort geding van Ajax tegen de gemeente Eindhoven. Opvallend was dat, tijdens dit kort geding, Eberhard van der Laan (burgemeester van Amsterdam) aanbood om zondag Amsterdamse politieagenten in te zetten bij de wedstrijd PSV - Ajax.

Hiermee hoopt Van der Laan het mogelijk te maken dat Ajax-supporters alsnog de wedstrijd PSV - Ajax, aanstaande zondag om 16.30 uur in Eindhoven kunnen bijwonen.

Het kort geding is aangespannen door Ajax (samen met de Supportersvereniging Ajax en de AFCA Supportersclub). Zoals eerder bericht had de burgemeester van Eindhoven (de heer Van Gijzel) het besluit genomen dat Ajax-supporters alleen per treincombi naar de wedstrijd zouden kunnen, terwijl dit vanwege werkzaamheden aan het spoor onmogelijk is.

Ajax en c.s. eist dat Van Gijzel afziet van de verplichte treinreis en een buscombi voor de 1200 supporters toestaat. Tot nu toe wil Van Gijzel daar vanwege de veiligheidsrisico's niet aan meewerken. Het is de hoop van Ajax en burgemeester Van der Laan dat deze zorgen over de veiligheid door de inzet van Amsterdamse agenten zijn weggenomen.

De Rechtbank Den Bosch doet morgen (donderdag) uitspraak.




Tags

laan agenten gijzel aanbood afca afziet buscombi eberhard eist gemeente heer politieagenten rechtbank spoor supportersclub supportersvereniging treincombi veiligheidsrisico weggenomen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.273 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom almada avila berghuis bergwijn besparen boomen brobbey elsimao forbs gaaei godts hato henderson hlynsson kaplan kiki kroes linksbuiten loonkosten mislintat passeren ramaj rensch sevic sosa sutalo tahirovic taylor vos