Transparent
Inloggen
Sluiten

Bondscoach en bondsarts boos op Serero: 'wilde zich sparen voor Barcelona - Ajax'

7 september 2013 18:53

Verslaggever: -

In een speciale persconferentie na afloop van het duel van Zuid-Afrika tegen Botswana hebben de bondscoach en de bondscoach van Zuid-Afrika geïrriteerd gereageerd op de handelswijze van Thulani Serero. De middenvelder liet nadat hij te horen kreeg dat hij zou starten, weten uit voorzorg niet te willen spelen. Hij werd vervolgens om disciplinaire redenen uit het team gezet.

De bondsarts gaf aan de middenvelder van Ajax uitgebreid onderzocht te hebben en hem fit bevonden te hebben. Serero zou daarop hebben laten weten wat irritatie te hebben aan zijn lies en met het oog op Barcelona - Ajax geen enkel risico te willen nemen. In de ogen van de bondsarts was er totaal geen risico en speelden tal van spelers met lichte klachten voor de belangrijke WK-kwalificatiewedstrijd. Bondscoach Igesund roept de Zuid-Afrikaanse bond op tot maatregelen tegen Serero, die zijn elftal in zijn ogen heeft laten zitten.

De Zuid-Afrikanen zouden uiteindelijk met 4-1 winnen van Botswana. Dat mocht de Zuid-Afrikanen niet baten. In een andere wedstrijd won Ethiopië en plaatste zich daarmee voor de volgende ronde. Zuid-Afrika is daarmee uitgeschakeld.




Tags

serero bondsarts afrika barcelona botswana sparen disciplinaire ethiopie igesund irritatie lies tal thulani voorzorg

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.242 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aertssen akpom axel berghuis bergwijn boomen conceicao elsimao forbs godts gooijer gorter henderson hlynsson jong kiki metz mikautadze ramaj rensch rulli sanchez setford sevic sosa steijn sutalo tahirovic transferbeleid wijndal