Walker beslist wedstrijd Brazilie U20 tegen USA; Ook Italie verslagen

25 augustus 2002 22:49

Verslaggever: M

De aan GBA verhuurde Ajacied Walker was dit weekend succesvol voor het Braziliaanse nationale elftal tot 20 jaar, dat deze week op een groot internationaal jeugdtoernooi in Spanje uitkomt. De Brazilianen versloegen de leeftijdgenoten uit de Verenigde Staten met 2-1. Walker, spelend centraal in de verdediging, schoot in de 67ste minuut de winnende treffer in de touwen. Hij had daar enig geluk bij want zijn schot van buiten het strafschopgebied werd van richting veranderd en daardoor onhoudbaar voor de Amerikaanse keeper Cronin. Vlak voor zijn goal liep de Ajacied nog tegen een gele kaart op. De andere doelpunten werden gescoord door Johnson en Tavares. Het team van USA wordt overigens gecoached door de Nederlander Thomas Rongen.

[UPDATE] De tweede wedstrijd werd zondagavond door Brazilie U20 met 2-0 gewonnen van de leeftijdgenoten van Italie. Walker speelde de gehele wedstrijd voor de Brazilianen. Die wedstrijd was al na een kwartier spelen beslist toen de Italiaanse keeper met rood van het veld moest. Daarvoor had de PSV linksback Edno de wedstrijd al opengebroken met een vroeg doelpunt. Caca scoorde nog voor rust de 2-0.

Brazilie komt op het toernooi in de poule nog uit tegen de Oekra?ne. Het lijkt inmiddels zo goed als zeker van een plaats in de kruisfinales.