Transparent
Inloggen
Sluiten

Koeman tevreden over winst, ontevreden over spel

25 augustus 2002 16:58

Verslaggever: M

Ronald Koeman had gemengde gevoelens overgehouden aan de tweede competitiewedstrijd van Ajax in het nieuwe seizoen. De Zaandammer was uiteraard zeer tevreden over de eerste zege van de Amsterdammers op Vitesse in het Gelredome (1 - 2), maar over het spel van zijn elftal was hij niet te spreken. 'We hebben zeker niet goed gespeeld. Vooral de eerste helft was van onze kant zeer matig'. De coach van Ajax zag het in elke linie niet goed gaan. 'Verdedigend ging het slecht. De achterhoede was niet scherp en was te slap in de dekking. Op het middenveld werden de ruimtes niet goed gezocht en de spitsen waren niet balvast. Mido en Ibrahimovic kregen ook nauwelijks bruikbare ballen'.

'Na zo'n slechte eerste helft is het dan taak om het duel te kantelen in de tweede helft. Dat is gelukkig gelukt, hoewel Vitesse gevaarlijk bleef via Amoah en Mbamba. Voetballend gezien was het absoluut niet goed, maar je wint wel. We hebben nu het maximaal aantal punten uit 2 wedstrijden en dat is weer heel positief'. Koeman liet op de persconferentie nog maar eens weten dat de enige reden dat Victor Sikora zondag niet bij de selectie van Ajax zat was dat de linkerspits niet 100% fit was wegens een lichte blessure en griep. Hij wees alle geruchten over mogelijke bedreigingen aan het adres van de ex-speler van Vitesse van de hand. 'Dat slaat nergens op', aldus Koeman.

Meer op




Tags

koeman vitesse achterhoede adres amoah balvast bruikbare dekking gelredome griep ibrahimovic kantelen linkerspits mbamba mido overgehouden sikora slap zaandammer

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.237 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom alvarez backup berghuis bergwijn brekers chelsea elsimao farioli godts hag heerenveen henderson hlynsson kiki mannsverk nypan overbruggen pasveer potter ramaj rensch roon sosa sutalo tadic tahirovic taylor totaalvoetbal vos