Transparent
Inloggen
Sluiten

Voorbeschouwing Vitesse - Ajax

24 augustus 2002 14:11

Verslaggever: M

Ajax staat zondagmiddag in haar tweede competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen voor de moeilijke taak om een eind te maken aan de negatieve reeks van de Amsterdammers tegen Vitesse in het Gelredome. De titelverdediger wist nog nooit te winnen in de thuishaven van de Arnhemmers. Sinds de opening van het stadion in 1998 werden alle 5 duels tussen beide clubs in het voordeel beslecht van Vitesse. Voor Vitesse is Ajax de eerste thuiswedstrijd van het seizoen. Vorige week wonnen de manschappen van Mike Snoei met 2 - 1 van FC Groningen in het Oossterpark.

Ondanks de slechte statistieken heeft Ronald Koeman alle vertrouwen in het duel met zijn oude club. Volgens de Zaandammer is Ajax sterker dan voorgaande jaren en heeft Vitesse door het vertrek van Sikora, Diarra en Van der Schaaf ten opzichte van vorig seizoen aan kwaliteit ingeboet. Ajax zou dus in staat moeten zijn om de ban te breken en met winst naar Amsterdam terug te keren. Ajax zal in deze missie in Arnhem slechts gesteund worden door 900 supporters. Meer Ajax-fans willen Vitesse en de Gemeente Arnhem wegens veiligheidsredenen niet toelaten in het Gelredome.

Ajax moet het zondag vanaf 13:00 uur stellen zonder vaste kracht Andre Bergdolmo. De Noor is nog niet hersteld van een bovenbeenblessure die hij opliep in het duel tegen FC Utrecht. Ook Didulica (enkel) en Lobont (schouder) zijn niet van de partij. Goed nieuws voor de Amsterdammers is dat Rafael van der Vaart, ondanks lichte liesklachten, wel inzetbaar zal zijn. De tegenstander kan geen beroep op Nanu. Het meespelen van Martel (ziek), Peeters (kuit) en Janssen (scheenbeen) is nog onzeker. Herman van Dijk zal het duel in goede banen moeten leiden.

Meer op




Tags

vitesse arnhem gelredome voorbeschouwing arnhemmers ban bergdolmo beroep beslecht bovenbeenblessure diarra didulica dijk gemeente groningen ingeboet janssen koeman kuit liesklachten lobont manschappen martel nanu noor oossterpark opening peeters rafael schaaf scheenbeen schouder sikora snoei thuishaven titelverdediger utrecht vaart veiligheidsredenen zaandammer

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.238 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

ambieert belofte betrouwbaarheid branderhorst bravo contractvoorstel desgewenst eenjarig elsimao farioli gorter kappen kiki kroes leeftijdscategorie lucht meewerkt muziek pasveer ramaj remko reservedoelman rulli setford sevic shogun ton tsja verrips wereldtopper