Van der Meyde wint met Oranje nipt van Noorwegen

21 augustus 2002 21:20

Verslaggever: M

Het Nederlands elftal heeft haar laatste vriendschappelijke wedstrijd voor de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Wit-Rusland winnend afgesloten. Oranje won in Oslo nipt van Noorwegen met 0 - 1. Het enige doelpunt van de wedstrijd kwam van de voet van Edgar Davids. Andy van der Meyde, de enige Ajacied op het veld, stond aan de basis van het doelpunt. De rechterspits was in de 71ste minuut zijn directe tegenstander te snel af en bestookte met een harde schuiver doelman Grodas. De Noorse keeper kon het schot niet goed verwerken, waardoor invaller Davids de bal voor het intikken kreeg. Het was een van de weinige hoogtepunten in het saaie duel. Beide ploegen wisten nauwelijks kansen te creeeren. Van der Meyde speelde de volle 90 minuten, maar kon net als de rest van het elftal niet imponeren.