De Boer: 'na zo'n rode kaart kan je verliezen'

11 augustus 2013 17:44

Verslaggever: -

Frank de Boer baalde na afloop van de in zijn ogen onnodige nederlaag. De wedstrijd kantelde bij de strafschop en en de rode kaart. 'De eerste helft was niet goed aan onze kant. Niet dat de spelers hun best niet deden, maar ik miste wat scherpte. Ik heb dat ook aangegeven in de rust dat ik daar helemaal niet tevreden over was. Dan kom je terecht op 1-2. Ik vond dat we op dat moment goed speelden. Dan moet je eigenlijk 1-3 maken,' zo gaf de Ajax coach aan voor de camera van Fox Sports.

'De hele wedstrijd kantelt door zo'n penalty. Van Rhijn hield hem heel licht vast. Hij was al snel weer los en Jasper was ook heel dichtbij. Volgens mij had Viergever al niets meer kunnen doen. Ik vind het een hele zware beslissing van de scheidsrechter, zeker als je ook nog eens rood geeft.'

'De 2-2 geeft hun een boost en ons een mentale opdoffer. Met 3-2 probeer je nog wat te forceren door met 3-3-3 systeem te spelen, maar op dat moment waren we niet meer bij machte. Het is vervelend om zo te verliezen. Je kunt altijd averij oplopen, maar dit vind ik onnodig. Nu doen we een stapje terug. Maar het is niet iets om ons zorgen te moeten maken. Je weet dat je met tien man hier kunt verliezen.'