Transparent
Inloggen
Sluiten

Simpele 3-0 zege Ajax op Roda JC

2 augustus 2013 21:54

Ajax kende vrijdagavond een makkelijke competitiestart. In de Amsterdam Arena won Ajax simpel met 3-0 van Roda JC. Na een vroege voorsprong was de wedstrijd al snel bekeken.

Ajax domineerde in de eerste helft en kreeg diverse goede kansen. Dat leverde uiteindelijk twee doelpunten op. Ricardo van Rhijn kon een paar meter voor de goal binnentikken, toen Roda doelman Kurto een inzet niet goed verwerkte. Vervolgens wa shet Siem de Jong die kon binnenwerken na matig uitverdedigen van Roda.

Na de rust zakte Ajax weg in de warme Arena. Het gaf Roda de ruimte, waardoor ze gingen geloven dat er nog iets te halen viel. De ploeg kreeg enkele kansen op de aansluitingstreffer. De grootste kwam vanaf de penaltystip, nadat Blind zijn tegenstander in de zestien aan het shirt had vastgehouden. Pluim schoot de penalty echter hoog over.

De penalty was uiteindelijk de aanzet die de ploeg van Ajax weer op scherp kreeg. Ajax herpakte zich en ging in de slotfase weer op de oude voet verder. Dat leverde nog de 3-0 op voor Fischer. Hij scoorde uit de rebound nadat Siem de Jong de paal had geraakt.




Tags

roda arena jong simpele binnentikken binnenwerken blind competitiestart fischer herpakte kurto penaltystip pluim rebound rhijn shet uitverdedigen vastgehouden verwerkte

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.241 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

balletje berghuis bergwijn bertjek brobbey conceicao dest elsimao engeland excelsior feyenoord gaaei hato henderson hlynsson jong kaplan kiki kroes liverpool lucht metz mikautadze mum potter rensch sevic sosa tadic zucht