Transparent
Inloggen
Sluiten

Vanavond in snikhete ArenA, dak open of dicht?

2 augustus 2013 07:55

Vorig weekend was het in de ArenA al warm voor het duel om de Johan Cruijff Schaal, vanavond is het bij de eerste competitiewedstrijd van Ajax nog veel warmer. Het is naar verwachting nog ruim 30 graden om 20.00 uur in Amsterdam. In de volle ArenA kan daar gerust nog een paar graden bij opgeteld worden. Eerder op de dag wordt zo'n 34 graden verwacht in Amsterdam.

Vorig weekend was er veel kritiek op het feit dat het dak onnodig dicht bleef. Een en ander heeft vooral te maken met de weersverwachting. Volgens de laatste weermodellen, zie 24 uurs verwachting Buienradar, is er juist tijdens de wedstrijd van Ajax kans op een onweersbui. Het Algemeen Dagblad meldt dat besloten is dat het dak open blijft. Of ze dat met de laatste verwachtingen ook nog aandurven is de vraag.

In ieder geval heeft de KNVB laten weten dat er zowel in de eerste als tweede helft een drinkpauze zal worden ingelast.

Ajax heeft net als voor AZ-Ajax een warmteprotocol opgesteld. Zo zal getracht worden zoveel mogelijk luchtcirculatie te verkrijgen door ramen en deuren waar mogelijk open te zetten. Daarnaast heeft het protocol invloed op de inzet van Medical Stewards.

Tevens zijn er enkele tips voor bezoekers:

* Drink tenminste twee liter water per dag, ook als u geen dorst heeft. Matig het gebruik van alcohol; Bij de ingangen van de Amsterdam ArenA wordt, als uitzondering op het reguliere beleid, het meenemen van één flesje water zonder dop per persoon toegestaan.

* Vermijd inspanning, vooral tussen 12:00 en 16:00, de warmste uren van de dag;

* Blijf uit de hitte: zoek op tijd schaduw op, zeker tussen 12:00 en 16:00.

* Zorg voor luchtige kleding en draag eventueel een hoed of pet;

* Smeer je eventueel in met zonnebrand.




Tags

arena dak graden snikhete water aandurven alcohol buienradar dop dorst drink drinkpauze flesje getracht hitte hoed knvb liter luchtcirculatie luchtige medical onweersbui pet protocol ramen schaduw smeer uren uurs verkrijgen vermijd warmer warmste warmteprotocol weermodellen weersverwachting zonnebrand zorg

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom alvarez backup berghuis bergwijn brekers chelsea elsimao farioli godts hag heerenveen henderson hlynsson kiki mannsverk nypan overbruggen pasveer potter ramaj rensch roon sosa sutalo tadic tahirovic taylor totaalvoetbal vos