Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax wint de Johan Cruijff Schaal: 2-3 (nv)

27 juli 2013 22:35

Na drie nederlagen op rij is Ajax er eindelijk weer in geslaagd om de Johan Cruijff Schaal te winnen. Daarmee heeft Ajax de eerste prijs van seizoen 2013/2014 op zak.

Ajax had er verlengingen voor nodig om zich te ontdoen van AZ. Na de reguliere speeltijd was de stand 2-2. In de verlenging trok Ajax via een doelpunt van Siem de Jong aan het langste eind.

In de eerste helft waren de Amsterdammers veel beter. Ze hadden een groot overwicht, maar konden dat veel te weinig resulteren in grote kansen. De laatste pass ontbrak steeds, iets dat Ajax vorig seizoen ook parten speelde. Bojan schoot wel enkele malen goed op doel. AZ probeerde het op de counter.

Via de counter had AZ in de tweede helft succes. Gouweleeuw troefde in een hard duel e bal af van Blind. Vervolgens waren ze snel weg en kon Gudmundsson de 1-0 binnen tikken. Het werd nog erger toen de bal opeens voor de voeten van Johansson kwam en AZ de 2-0 maakte. Ajax moest vervolgens aan de bak. De ploeg schakelde een tandje bij en dat had direct succes. Een vrije trap van Eriksen werd door Gouweleeuw licht met zijn hoofd getoucheerd, de bal verdween vervolgens in eigen doel. Vervolgens kon Sigthorsson uit de rebound na een schot van Alderweireld voor de gelijkmaker zorgen.

Ajax ging voor de zege in de reguliere speeltijd, maar AZ slaagde erin stand te houden. In de verlenging kopte Siem de Jong de 2-3 binnen. De ploeg uit Alkmaar perste er nog een slotoffensief uit, maar dat kon de eerste prijs van Ajax niet meer voorkomen.




Tags

counter gouweleeuw jong verlenging alderweireld alkmaar blind bojan eriksen getoucheerd gudmundsson johansson langste malen parten perste rebound schakelde sigthorsson slaagde tandje troefde verlengingen zak

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.237 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom alvarez backup berghuis bergwijn boomen brekers brobbey chelsea elsimao farioli godts hag heerenveen henderson hlynsson kiki mannsverk nypan overbruggen pasveer potter ramaj roon rulli tadic tahirovic taylor totaalvoetbal vos