Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax aandeel schiet omhoog

22 maart 2000 00:10

Verslaggever: M

Het Ajax aandeel is de afgelopen dagen omhoog geschoten. Voorafgaand aan het nieuws over het ontslag van Jan Wouters ging het aandeel al met 10% omhoog. Vandaag kwam daar nog eens een stijging van 10 % bij. Het ointslag van de trainer van Ajax lijkt op de beurs positief ontvangen te zijn. Het aandeel eindigde vanmiddag met een notering van 8,95 Euro ver boven het niveau van de laatste weken. Overigens noteert het daarmee nog wel ver onder het te hoge introductieniveau.

De positieve stemming op het aandeel Ajax lijkt ook te maken te hebben met berichten als zou het verlies van Ajax dit seizoen erg meevallen vanwege de verkoop van spelers in het afgelopen boekjaar. De inkomsten uit met name de merchandising zullen tegenvallen, zo liet Ajax eerder in een waarschuwing weten. Volgens een analyse van de ABN Amro Bank, toevallig ook de huisbankier, houdt Ajax de kosten in de hand waardoor de inkomsten uit de normale bedrijfsvoering niet echt zullen tegenvallen zoals eerder op de beurs verwacht. De winstcijfers die donderdag bekend zullen worden gemaakt (halfjaarcijfers) zullen daardoor behoorlijk vertekend worden uit de buitengewone resultaten wegens verkoop van een aantal spelers.

Meer op




Tags

beurs abn amro boekjaar halfjaarcijfers huisbankier introductieniveau merchandising noteert notering ointslag winstcijfers wouters

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.241 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

balletje berghuis bergwijn bertjek brobbey conceicao dest elsimao engeland excelsior feyenoord gaaei hato henderson hlynsson jong kaplan kiki kroes liverpool lucht metz mikautadze mum potter rensch sevic sosa tadic zucht