Transparent
Inloggen
Sluiten

Supercup begint om 19:15 uur door blokkade PSV-supporters (update III)

11 augustus 2002 16:05 - www.psv.nl

Verslaggever: LD

Circa 50 supporters van PSV verhinderen vanmiddag de spelers naar Amsterdam te vertrekken om daar de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal VII te spelen. Als de supporters van PSV niet naar de wedstrijd mogen, moet de selectie ook maar thuisblijven, zo vinden de supporters.

Voorzitter Van Raaij en perschef Salazar lukte het na enige moeite de fans te overtuigen van het belang de blokkade op te heffen en naar het er nu uitziet, zal dat rond 16:00 gebeuren. Politie is aanwezig, maar PSV wil de situatie vreedzaam oplossen. Een vertrek om vier uur heeft zeer waarschijnlijk wel tot gevolg dat de wedstrijd later zal moeten aanvangen dan de geplande zes uur. PSV heeft inmiddels aan de KNVB verzocht de wedstrijd om 18:15 te laten beginnen.

Opmerkelijk genoeg lijken de supporters te protesteren 'tegen het besluit van Ajax dat er geen PSV- supporters bij de wedstrijd mogen zijn'. Het was echter een beslissing van hun eigen club om geen supporters mee te nemen. Ook met de verplichte combireis, die de supporters te duur vinden, heeft Ajax niets te maken. Bovendien lijkt deze actie de reputatie van de PSV-supporters weinig goeds te doen, waardoor de kans op verplichte combireizen in de toekomst alleen maar groter wordt.

Update 16:30 uur: De PSV-supporters blokkeren momenteel nog steeds de Hertgang. Hoewel het niet uit te sluiten is dat de supporters geen klok kunnen kijken, lijkt het dus aannemelijk dat ze Van Raaij en Salazar van PSV hebben voorgelogen en zich niet aan hun woord houden. Het is onwaarschijnlijk dat de wedstrijd om 18:15 nog kan beginnen.

Update 17:10 uur: Volgens Omroep Brabant is de bus inmiddels vertrokken. Het lijkt onwaarschijnlijk dat de wedstrijd voor 19:00 uur kan beginnen, met een uur vertraging dus.

Update 18:25 uur: SBS6 meldt dat de wedstrijd om 19:15 uur zal beginnen. Tien minuten geleden arriveerde de PSV-bus bij de ArenA.

Relevante topics op het forum:
- PSV fans blokkeren spelersbus
- Ajax - Psv (Johan Cruijff Schaal)

Meer op www.psv.nl




Tags

blokkade onwaarschijnlijk raaij salazar supercup aanvangen arena circa combireis combireizen heffen hertgang knvb opmerkelijk perschef protesteren relevante reputatie topics verhinderen vertraging vii voorgelogen vreedzaam

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.273 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom avila berghuis bergwijn besparen boomen brobbey elsimao forbs godts hato henderson hlynsson kaplan kiki kroes linksbuiten mislintat oranje passeren ramaj rensch schaduwspits sevic sosa stilstand sutalo tahirovic taylor vos