Transparent
Inloggen
Sluiten

Bevestiging: Hendriks (18) tekent voor 4 seizoenen

24 juni 2013 16:38 - Ajax.nl

Verslaggever: -

Ajax heeft maandagmiddag bevestigd dat de club een akkoord bereikt heeft met Sam Hendriks. De 18-jarige spits tekent in Amsterdam een contract dat ingaat op 1 juli 2013 en een looptijd heeft van 4 seizoenen, tot en met 30 juni 2017.

Er waren veel clubs die voor Hendriks in de markt waren. Toch was de keuze voor Hendriks simpel: hij wilde naar Ajax. ,,Ajax werd direct concreet, dat sprak me aan”, aldus Hendriks die bij De Graafschap bekend stond als een echte ‘afmaker’. ,,Ik ben dan ook heel gelukkig dat ik hier vandaag een contract bij Ajax heb getekend.”

Directeur voetbalzaken Marc Overmars omschrijft Hendriks als een ‘heel talentvolle spits’ die komend seizoen zijn minuten zal maken met Jong Ajax in de Jupiler League. Overmars wilde bewust snel handelen bij het vastleggen van Hendriks. ,,Hij is onlangs perfect hersteld van een langdurige knieblessure en is inmiddels weer op het niveau van voor zijn blessure. We hebben hem daarom snel aangetrokken voordat hij straks echt zou doorbreken bij De Graafschap. In dat geval was het een heel ander verhaal geworden om hem te halen. Hij heeft nu bij ons rustig de tijd om zich verder te ontwikkelen.

Meer op Ajax.nl




Tags

hendriks graafschap overmars afmaker ingaat jong jupiler omschrijft

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.235 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom balletje berghuis bergwijn boomen brobbey chivu elsimao eredivisie eriksen gorter hato henderson kaplan kiki kopduel metz mikautadze ofwel pasveer remko rensch rulli sevic shogun simpele sosa sutalo taylor volendam