Transparent
Inloggen
Sluiten

Voorbeschouwing Super Cup duel tussen Ajax en PSV

10 augustus 2002 11:18

Verslaggever: RvN

Ajax speelt zondag om 18.00 uur in de officiele seizoensopener, de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal tegen PSV. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Van Hulten. De wedstrijd zal live te zien zijn bij SBS6. De Super Cup is de eerste prijs van het seizoen, maar wordt vooral toch ook gezien als de generale voor de start van de competitie.

Ajax is de grote favoriet voor de winst van de eerste prijs in seizoen 2002/2003. Dat bevestigden Hiddink en Ronald Koeman ook in de voorbeschouwing op het duel, vanwege de goede voorbereiding die Ajax kende en de moeizame voorbereiding van PSV. De ploeg steekt goed in elkaar en wist in topwedstrijden tegen Barcelona en Manchester United overeind te blijven en zelfs te winnen. PSV blijft echter voor Ajax historisch gezien altijd een lastige tegenstander. De ploeg zal de Eindhovenaren in ieder geval niet mogen onderschatten. De ban in de Arena is echter vorig seizoen al gebroken en gezien de mix van vechtlust en creativiteit moet de tot nu toe wat sukkelende ploeg van PSV te verslaan zijn.

De Arena goed vol zitten. Er worden meer dan 40.000 bezoekers verwacht. De laatste week werden nog erg vele kaarten verkocht aan Amsterdamse fans. Daarnaast zijn zoals gebruikelijk veel kampioenselftallen uitgenodigd door de KNVB. PSV fans zijn er niet vanwege een boycot naar aanleiding van discussies met de gemeente Amsterdam over het feit op welke manier de Eindhovense fans naar Amsterdam moeten reizen. Alle ingredienten zijn er dus om er een gezellig Amsterdams feestje van te maken.

Ajax zal zaterdag nog een training afwerken, de opstelling lijkt echter al wel duidelijk: Stekelenburg, Trabelsi, Bergd?lmo, Chivu, O\'Brien, Gal?sek, Van der Vaart, Maxwell, Van der Meyde, Mido en Sikora.

De Eindhovenaren beginnen met de opstelling die het Duitse Hertha op 0-0 wist te houden, dus met Bruggink en Kezman voorin en Gakhokidze op het middenveld.

Meer op




Tags

voorbeschouwing arena ban barcelona bergd bevestigden boycot brien bruggink chivu gakhokidze gal gemeente generale gezellig hertha hiddink historisch hulten ingredienten kampioenselftallen kezman knvb koeman lmo maxwell meyde mido seizoensopener sek sikora stekelenburg sukkelende trabelsi vaart vechtlust

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

ambieert belofte betrouwbaarheid branderhorst bravo contractvoorstel desgewenst eenjarig elsimao farioli gorter kappen kiki leeftijdscategorie lucht meewerkt muziek pasveer potter ramaj remko reservedoelman rulli setford sevic shogun ton tsja verrips wereldtopper