Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax met Onder 19 in UEFA Youth League en Onder 18 in Next Gen Series

17 juni 2013 20:38 - Ajax.nl

Verslaggever: -

Ajax zal geen keuze maken tussen de Next Gen Series en de nieuwe Youth League, georganiseerd door de UEFA. Voor de Next gen Series schrijft Ajax de Onder 18 in, voor de Youth League de Onder 19.

De wedstrijden in de Youth League zullen zoveel mogelijk rond de Champions League-speeldata van Ajax 1 worden gepland. De deelnemende teams worden in acht groepen verdeeld en spelen van september tot en met december 2013 in een poulesysteem. De acht groepswinnaars en nummers twee plaatsen zich voor de knock-outronde - één wedstrijd - die vanaf februari 2014 op het programma staat. De winnaar wint de Lennart Johansson Trofee, vernoemd naar de erevoorzitter van de UEFA. De Europese voetbalbond zal deze nieuwe competitie ook in het seizoen 2014-2015 organiseren. Daarna wordt bekeken of het een vervolg krijgt.

Het onder 18-team van Ajax zal in de NextGen Series de Amsterdamse clubkleuren verdedigen. Dit internationale toernooi trapte in augustus 2011 af en Ajax haalde dat seizoen de finale. Na een spannende penaltyserie ging de winst uiteindelijk naar Internazionale. Grote smaakmaker van het toernooi was echter Ajax, dat naam maakte door prachtige overwinningen op Barcelona (3-0) en Liverpool (6-0). Afgelopen jaar strandde Ajax A1 in de achtste finale. Daarin was Aston Villa op de Toekomst met 1-2 te sterk.

Meer op Ajax.nl




Tags

series gen uefa barcelona clubkleuren erevoorzitter internazionale johansson lennart liverpool nextgen outronde penaltyserie poulesysteem smaakmaker speeldata strandde trapte villa

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.238 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

ambieert belofte betrouwbaarheid branderhorst bravo contractvoorstel desgewenst eenjarig elsimao farioli gorter hag hlynsson kappen kiki leeftijdscategorie lucht meewerkt muziek pasveer ramaj remko reservedoelman rulli setford sevic shogun ton tsja wereldtopper