Transparent
Inloggen
Sluiten

Engelkes en Ouaali slagen voor cursus Coach Betaald Voetbal

22 mei 2013 18:25 - Ajax.nl

Verslaggever: -

Ajax heeft twee extra coaches in dienst die gediplomeerd Coach Betaald Voetbal zijn. Ed Engelkes en Said Ouaali hebben de cursus Coach Betaald Voetbal succesvol afgerond, zo werd vanadaag bekend. De coaches van de Ajax Vrouwen en Ajax A2 volgden het afgelopen seizoen allebei de speciale trainerscursus van de KNVB. Engelkes liep stage bij AGOVV, Heracles Almelo en VfB Stuttgart. Ouaali was een heel seizoen stagiair bij het eerste elftal van Ajax.

Het behalen van het hoogste trainersdiploma is voor zowel Engelkes als Ouaali een bijzonder moment. In het geval van Engelkes is het de kroon op een loodzwaar jaar waarin hij zijn nieuwe baan bij Ajax combineerde met de CBV-cursus. ,,Dit is weer een nieuwe stap in mijn carrière. Hiermee sluit ik een intensieve periode af”, zegt de coach van Ajax Vrouwen, die eerder voor de KNVB en AZ werkte.

Ouaali mocht op zijn beurt een heel seizoen meelopen met de technische staf van Ajax 1. De coach van Ajax A2 maakte op die wijze van dichtbij mee hoe de basis werd gelegd voor de derde landstitel op rij. ,,Het was even leerzaam als uniek om het hele proces met de trainersstaf mee te maken. Vanaf 24 juni heb ik bijna een volledig kalenderjaar alles van dichtbij gevolgd.” Een van de grote pluspunten van zijn stage bij Ajax vond hij de aanwezigheid van trainers met een verleden als topvoetballer. ,,Dat heeft mijn stage bij Ajax een absolute meerwaarde gegeven. Hun oog voor detail heeft me veel nieuwe inzichten gegeven. Hoewel ik als trainer al de nodige ervaring had opgedaan bij FC Lisse en FC Volendam hebben de ervaringen tijdens mijn stage bij Ajax in sterke mate bijgedragen aan mijn ontwikkeling als coach. Daar ben ik alle trainers bij Ajax zeer dankbaar voor.”

Meer op Ajax.nl




Tags

engelkes ouaali cursus stage knvb aanwezigheid agovv almelo baan bijgedragen cbv gediplomeerd heracles inzichten kroon landstitel lisse loodzwaar meelopen pluspunten stagiair stuttgart topvoetballer trainerscursus trainersdiploma vanadaag vfb volendam

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.241 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde berghuis bergwijn bertjek brobbey chelsea elsimao excelsior godts hato henderson hlynsson jordan kaplan kiki kopper kroes leiderschapskwaliteiten linksbuiten mum potter rensch sevic sosa sutalo tadic taylor tsjah voetbalkwaliteiten zucht