Transparent
Inloggen
Sluiten

NAC vreest problemen bij mogelijke kampioenswedstrijd NAC-Ajax

16 april 2013 21:54 - Omroep Brabant

NAC Breda gaat de eigen aanhang waarschuwen om geen wedstrijdkaarten door te verkopen aan Ajax-supporters, zo meldt Omroep Brabant. Zaterdag 27 april speelt Ajax in Breda en kan dan mogelijk kampioen van Nederland worden. De Bredase club vreest voor problemen als supportersgroepen door elkaar komen te zitten.

Omdat Ajax mogelijk kampioen kan worden en het duel uitverkocht is, denkt NAC dat Ajax-fans er alles aan zullen doen om alsnog een kaartje te bemachtigen. De Bredase club is bang dat sommige seizoenkaarthouders van NAC hun plaatsbewijs verkopen waardoor Ajacieden tussen het thuispubliek komen te zitten.

Dat zou voor problemen kunnen zorgen. "Die angst is er een beetje", zegt persvoorlichter Perry Hendriks van NAC. "We gaan dan ook vanaf woensdag via verschillende kanalen supporters op het hart drukken om niet ondoordacht de kaarten door te verkopen. Het is een handeling die door de KNVB is verboden."
Speuren
Probleem voor NAC is dat alle seizoenkaarthouders acht extra kaarten mogen aanschaffen voor het duel NAC-Ajax. De Bredase club erkent dat het heel moeilijk is om te controleren of er geen kaarten naar Ajax-fans gaan.

"Tot op heden hebben we geen aanwijzingen dat dit al gebeurt", zegt Hendriks. "Maar het is inderdaad lastig om te controleren. Toch doen we dit wel. We proberen te anticiperen op mensen die zich met deze verboden handel bezighouden. De club speurt op internet actief naar dit soort zaken."

'We gaan flink controleren'
Het is nog niet zeker of Ajax 27 april kampioen kan worden in Breda. De voetbaluitslagen van komend weekend zullen veel duidelijk maken. Maar mochten de Amsterdammers de hoofdprijs kunnen pakken, dan zal NAC ook op de wedstrijddag niet stil zitten. "Wij zullen flink controleren", aldus Perry Hendriks. "Via identiteitscontrole bijvoorbeeld. En bezoekers die niet in het uitvak zitten en zich zichtbaar uitdossen als Ajax-supporter kunnen worden verwijderd."

NAC bekijkt momenteel verschillende scenario's en juridische aspecten. "Als onze supporters onbesuisd kaarten doorverkopen, kan dat worden getraceerd en consequenties tot gevolg hebben", laat voorlichter Hendriks alvast weten. De veiligheidscoördinator van NAC, Leon Aerssens, zegt zich geen zorgen te maken, maar wel waakzaam te zijn.

Meer op Omroep Brabant




Tags

nac controleren hendriks bredase kampioenswedstrijd perry verboden aanhang aanwijzingen aerssens anticiperen bezighouden doorverkopen getraceerd handel hoofdprijs identiteitscontrole kaartje knvb leon nederland onbesuisd ondoordacht persvoorlichter plaatsbewijs speuren speurt uitdossen uitvak veiligheidscoordinator voetbaluitslagen voorlichter waakzaam waarschuwen wedstrijddag wedstrijdkaarten

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde berghuis bergwijn bertjek brobbey chelsea elsimao excelsior godts hato henderson hlynsson jordan kaplan kiki kopper kroes leiderschapskwaliteiten linksbuiten mum potter rensch sevic sosa sutalo tadic taylor tsjah voetbalkwaliteiten zucht