Ajax verslaat Man. United met 2-1; eerste doelpunt Sikora

2 augustus 2002 22:06

Verslaggever: RvN

Ajax heeft haar eerste wedstrijd in het Amsterdam Tournament met 2-1 gewonnen van Manchester United. Ajax speelde een uitstekende wedstrijd en was duidelijker sterker dan de Britten. Na 39 minuten scoorde Sikora de openingstreffer voor Ajax. De goal was zijn eerste in dienst van Ajax. Ajax had tegen Manchester United het meeste balbezit, maar kon maar een beperkt aantal echte kansen creeeren. De Britten lieten zich terugzakken op eigen helft en lieten Ajax zo het spel maken. Bij vlagen lukte Ajax dat heel behoorlijk door snelle balcirculatie. Zo kopte Van der Vaart een bal vrijstaand op de lat en werd een inzet van Sikora op de doellijn weggewerkt. Opvallendste spelers in de eerste helft waren de zeer actieve Sikora en de jonge keeper Stekelenburg. Verdedigend speelden met name Chivu en O'Brien erg goed.

Na een uur spelen veranderde Ajax van systeem naar 4-4-2, de beide buitenspelers werden op dat moment gewisseld. Zlatan scoorde na 75 minuten de 2-0 uit een assist van Mido. Manchester United kwam nog wel terug door een lobje van Scholes, maar kon toch niet voorkomen dat Ajax met de winst aan de haal ging.

Ajax kreeg 5 punten voor dit resultaat, 3 voor de overwinning en 2 voor de 2 goals. Manchester United staat laatste met 1 punt (voor de ene goal).

1-0 Sikora ('39)
2-0 Zlatan ('75)
2-1 Scholes ('78)

Opstelling Ajax: Stekelenburg, Bergdolmo, Trabelsi, Chivu, O'Brien, Galasek, Van der Vaart, Maxwell,