Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax neemt voorschot op titel in Eindhoven: 2-3

14 april 2013 18:31

Ajax heeft in Eindhoven een voorschot genomen op de titel. Ajax was de betere in het Philips Stadion en won meer dan verdiend met 2-3. Het bleef lang spannend omdat de ploeg het verzuimde om het al vroeg te beslissen.

Na een gelijkopgaand begin nam Ajax halverwege de eerste helft de wedstrijd in handen. Ajax kreeg met name via Viktor Fischer enkele goede mogelijkheden op de openingstreffer. De vierde kans was uiteindelijk raak. Sigthorsson wist wel raad met een assist van Van Bommel in het strafschopgebied. Ajax kon daarna doordrukken, maar deed dat niet. Uit het niets viel vlak voor rust de gelijkmaker. Eriksen liet het kaas van zijn brood eten door Strootman, die vervolgens Lens in staat stelde de gelijkmaker binnen te schieten. Alderweireld maakte een forse charge om Lens, maar kon de 1-1 niet meer voorkomen.

Na rust had Ajax opnieuw het beste van het spel. Eriksen was slimmer dan de verdediging van PSV en schoot knap in de kort hoek binnen, 1-2. Ajax kreeg vervolgens de ruimte voor meer. De ploeg deed daar te weinig mee. PSV kon via een stilstaand moment terugkomen in de wedstrijd. Een vrije trap van Mertens belandde op de paal, waarna Lens kon binnenschieten. Een kwartier voor tijd had De Boer een gouden wissel. Hij bracht Boerrigter in het veld. Bij zijn eerste de beste actie ging Boerrigter op snelheid weg en profiteerde hij van klungelig verdedigen van invaller Pieters. Boerrigter schoof vervolgens heel beheerst binnen. In de slotfase hield Ajax uiteindelijk vrij makkelijk stand.




Tags

boerrigter lens titel voorschot eriksen alderweireld beheerst binnenschieten boer bommel brood charge doordrukken fischer gelijkopgaand kaas klungelig mertens pieters schoof sigthorsson stilstaand strootman viktor

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.238 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom alvarez backup berghuis bergwijn boomen brekers brobbey elsimao farioli godts gorter hag heerenveen henderson hlynsson kiki mannsverk nypan overbruggen pasveer ramaj roon rulli shogun tadic tahirovic taylor totaalvoetbal vos