Transparent
Inloggen
Sluiten

Aanklager: 'overtreding Vermeer tegen ernstig gemeen spel aan'

12 april 2013 07:57

Kenneth Vermeer stelde voor de tuchtcommissie donderdag niet te pleiten voor vrijspraak, maar de straf van twee duels te hoog te vinden. Volgens Vermeer was er geen enkele intentie de speler te raken.

De aanklager bleef ook bij de tuchtcommissie bij zijn eis van twee duels. " Bij een onreglementaire tackle is twee duels, waarvan één voorwaardelijk, ons uitgangspunt", zei de aanklager volgens De Telegraaf. "De overtreding is nogal stevig en zit tegen ernstig gemeen spel aan. Vermeer nam een behoorlijk risico Castillion te blesseren. De tweede reden voor een hogere eis is de strafkaart van Vermeer, die op 24 oktober 2011 ook een rode kaart kreeg. Als hij nog in zijn proeftijd van een jaar had gezeten, was mijn voorstel zelfs drie wedstrijden geweest."




Tags

vermeer aanklager tuchtcommissie onreglementaire pleiten proeftijd strafkaart telegraaf vrijspraak

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde berghuis bergwijn bertjek brobbey chelsea elsimao excelsior godts hato henderson hlynsson jordan kaplan kiki kopper kroes leiderschapskwaliteiten linksbuiten mum potter rensch sevic sosa sutalo tadic taylor tsjah voetbalkwaliteiten zucht