Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax en KNVB strijden tegen crisisheffing, nieuwe miljoenenstrop dreigt

4 april 2013 18:57 - KNVB.nl

De KNVB en de Nederlandse voetbalclubs zijn een fiscale procedure gestart tegen de verlenging van de crisistax. Ajax was vorig jaar voor de onverwachte eenmalige heffing 3,6 miljoen euro kwijt. Vanwege de crisis werd door de regering een zogenaamde crisistax opgelegd aan werkgevers van van 16% op inkomens boven de 150.000 euro. Voetbalclubs worden hiermee onevenredig geraakt vanwege de hoge salarissen.

De regering wil de 'eenmalige' heffing nu met een jaar verlengen. Het verlengen van deze ‘eenmalige’ heffing zorgt er volgens de clubs voor dat ze teruggeworpen worden in een saneringsoperatie, waar ze zich nu juist uit proberen te ontworstelen. Ook stellen de bond en clubs dat het verlengen van de heffing de Europese concurrentiepositie kan doen verslechteren. Het wordt voor de betaaldvoetbalorganisaties aanzienlijk lastiger te voldoen aan de regels van UEFA in het kader van Financial Fair Play, bijvoorbeeld de zogeheten break-evenrule.

Verlenging van de maatregel tornt volgens het betaald voetbal aan de principes van goed bestuur en een betrouwbare overheid. Ook de terugwerkende kracht van deze maatregel is in strijd met de principes van goed bestuur. Clubs konden - en kunnen - op geen enkele wijze anticiperen op de kosten die zij dit jaar hebben moeten maken en waar zij volgend jaar opnieuw mee geconfronteerd worden. Het betaald voetbal werkt immers met langlopende (spelers)contracten. De KNVB en de clubs zijn van mening een aantal solide argumenten te hebben, maar voelen zich echter niet gehoord. Partijen zien zich daarom gedwongen een fiscale procedure te starten tegen de aanslagen voor 2012 gericht op de gevolgen van de materiële terugwerkende kracht van de wetgeving.

Meer op KNVB.nl




Tags

heffing knvb eenmalige bestuur crisisheffing crisistax fiscale miljoenenstrop principes procedure regering terugwerkende verlenging voetbalclubs aanslagen anticiperen betaaldvoetbalorganisaties concurrentiepositie evenrule kader langlopende materiele onevenredig ontworstelen overheid saneringsoperatie solide teruggeworpen tornt uefa verslechteren werkgevers wetgeving

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom almada avila berghuis bergwijn besparen boomen brobbey elsimao forbs godts hato henderson hlynsson kaplan kiki kroes linksbuiten loonkosten mislintat passeren ramaj rensch sevic sosa stilstand sutalo tahirovic taylor vos