Zwaarbevochten 2-3 zege in Alkmaar

17 maart 2013 16:26

Ajax heeft een zwaarbevochten zege behaald in Alkmaar. Tegen AZ werd het 2-3 na een overtuigende eerste helft en 0-2 voorsprong. Eindelijk won Ajax daarmee weer eens in Alkmaar.

Ajax nam het heft in handen in Alkmaar. De ploeg kreeg diverse kansen op de openingstreffer. Het duurde uiteindelijk tot de 20ste minuut alvorens de verdiende treffer voor Ajax er kwam. Siem de Jong rondde een mooie pass van Alderweireld goed af. Nog geen twee minuten later was het Daley Blind die, met rechts nog wel, de 0-2 verzorgde. Daarna was Ajax dicht bij de derde toen een uithaal van De Jong op de lat uiteen spatte.

Direct na rust kwam AZ terug in de wedstrijd door een doelpunt van Henriksen. Het duurde even voordat Ajax zich herstelde van die tegenslag. Na een minuut of tien had Ajax zich dat afgeschud. Het kwam vervolgens al snel op 1-3. Een vrije trap van De Jong werd van richting veranderd. Er leek geen vuiltje meer aan de hand en Ajax had het vervolgens definitief af moeten maken.

Via een counter bracht Altidore de spannning een kwartier voor tijd terug in de wedstrijd. Daardoor werd het nog een spannend slot dat Ajax uiteindelijk met enige moeite doorstond.