Transparent
Inloggen
Sluiten

Kleine zege Ajax op Norwich City; debuut Sikora

27 juli 2002 16:13

Verslaggever: M

Ajax heeft ook haar tweede en laatste vriendschappelijke wedstrijd in Groot-Brittanie in de voorbereiding op het nieuwe seizoen gewonnen. Na de 3 - 1 zege woensdagavond op Celtic werd zaterdagmiddag Norwich City met 1 - 0 verslagen. Het enige doelpunt van de wedstrijd kwam op naam van Zlatan Ibrahimovic. De goed spelende Zweed scoorde in de 24ste minuut van de wedstrijd na een perfecte voorzet van Van der Meyde. De nieuwe aanwinst van de Amsterdammers Victor Sikora maakte na rust zijn debuut (vervanger van Wamberto) voor Ajax in het duel dat in het teken stond van het 100-jarig bestaan van 'The Canaries'.

Ronald Koeman koos er in tegenstelling tot woensdag voor om in een 4-3-3 opstelling te starten, waarbij Van der Meyde, Zlatan Ibrahimovic en Wamberto de voorhoede vormde. Zlatan was de vervanger van Nikos Machlas die op het laatste moment geblesseerd moest afhaken. De Griek kampt met een lichte knieblessure. Galasek, Van der Vaart en Maxwell stonden op het middenveld met in hun rug de 'zekerheidjes' O'Brien, Bergdolmo, Chivu en Trabelsi. Stekelenburg moest Ajax voorkomen van tegendoelpunten en hij deed dit met succes zo bleek later. Pienaar, Boukhari, Witschge en Van Halst zaten geblesseerd langs de kant.

De eerste serieuze kans van de wedstrijd kwam na 11 minuten en was voor Ajax. Andy van der Meyde kneep vanaf de rechtervleugel naar binnen en loste een schot af op het doel van Norwich City. Doelman Greene wist echter de bal met de voet te blokkeren. Het duurde tot de 24ste minuut voordat de Amsterdammers weer gevaarlijk werden. Trabelsi vond op rechts Van der Meyde die een voorzet op maat afleverde aan Zlatan, die het leer knap binnenkopte: 0 - 1. Na de treffer werd er wegens het extreem warme weer (30 graden) even een korte drinkpauze ingelast.

Het was wederom de goed spelende Zlatan die daarna dichtbij zijn tweede treffer was, maar de keeper van de thuisploeg lag in de weg. Laatstgenoemde kreeg even later hulp van het houtwerk. Een harde knal van Wamberto vloog buiten zijn bereik op de paal. Norwich City kon daar weinig tegenover stellen. De jubilaris wist een aantal keer het doel van Ajax te bestoken, maar kon Stekelenburg nooit echt in verlegenheid brengen. Ajax was de ploeg die het meeste in balbezit was en het duel redelijk eenvoudig controleerde. Vanwege de hitte wisselden de ploegen regelmatig van tempo.

Ook in de tweede helft had Ajax de overhand, hoewel Norwich City meer durf vertoonde en er vaker uitkwam. Tot grote mogelijkheden leidde dit daarentegen niet. Ook Ajax kon niet veel gevaar meer stichten voor het doel van 'The Canaries'. De Amsterdammers lieten de teugels vieren en stelden de overwinning veilig tot tevredenheid van Ronald Koeman. De coach van Ajax had een goede eerste helft gezien, waarin veel kansen werden gecreeerd en een mooi doelpunt werd gemaakt. Op de persconferentie liet hij zich positief uit over het spel van Ajax en in het bijzonder van debutant Sikora.

Norwich City - Ajax 0 - 1 (0 - 1)

Scoreverloop:

0 - 1 Zlatan Ibrahimovic (24)

Scheidsrechter: Gallagher

Toeschouwers: 12.000

Opstellingen:

Norwich City:

Green, Drury, Fleming, Kenton, Mackay (Easton/32), Holt, Mulryne, Nielsen (Hayes/60), McVeigh (Heckingbottom/60), Nedergaard en Roberts (Rivers/60).

Ajax:

Stekelenburg, Bergdolmo, Chivu, O'Brien (Seedorf/60), Trabelsi, Galasek (Yakubu/74), Maxwell, Van der Vaart (Winter/79), Ibrahimovic, Van der Meyde en Wamberto (Sikora/46).

Meer op




Tags

norwich zlatan meyde sikora ibrahimovic wamberto stekelenburg trabelsi bergdolmo brien canaries chivu galasek koeman maxwell vaart afleverde andy bestoken binnenkopte boukhari brittanie celtic controleerde drinkpauze drury durf easton fleming gallagher graden green greene griek halst hayes heckingbottom hitte holt houtwerk jarig jubilaris kenton knal kneep laatstgenoemde loste machlas mackay mcveigh mulryne nedergaard nielsen nikos opstellingen pienaar rechtervleugel rivers roberts scoreverloop seedorf stichten uitkwam verlegenheid voorhoede vormde wisselden witschge yakubu zekerheidjes zweed

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.238 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom alvarez backup berghuis bergwijn brekers brobbey elsimao farioli godts gorter hag heerenveen henderson hlynsson kiki mannsverk nypan overbruggen pasveer ramaj roon rulli shogun sutalo tadic tahirovic taylor totaalvoetbal vos