Transparent
Inloggen
Sluiten

Na verlies tegen Ierland nu gelijkspel tegen Engeland voor Belgie u19

24 juli 2002 19:01

Verslaggever: RvN

Na verlies tegen Ierland in de eerste wedstrijd op het EK u19 is Belgie U19 tegen de leeftijdsgenoten van Engeland niet verder gekomen dan een 1-1 gelijkspel. Net als de eerste wedstrijd stond Bram Verbist op doel en Jelle van Damme op het middenveld. De eerste helft was een matige met weinig kansen aan beide kanten. Na een uur spelen redde Verbist schitterend op een inzet van de Engelsman Dean Ashton. Hij kon echter niet voorkomen dat Ashton in de rebound alsnog scoorde. 7 minuten voor tijd wist invaller Stijn Janssens bij zijn eerste actie de gelijkmaker te scoren voor de Belgen. In de slotseconden trof Engeland nog twee keer de lat, maar bleef de stand 1-1.

Belgie u19 had eigenlijk moeten winnen in deze tweede wedstrijd op het EK om aanspraak te kunnen blijven maken op een finaleplaats. De ploeg staat nu onderaan de poule met 1 punt. Engeland staat derde met twee punten. Duitsland en Ierland gaan aan kop met ieder drie punten. De nummer 1 gaat door naar de finale. De eerste 3 ploegen plaatsen zich voor het Jeugd WK.

De laatste wedstrijd voor Van Damme en Verbist wordt vrijdag gespeeld tegen Duitsland.

Meer op




Tags

engeland belgie ierland verbist ashton damme duitsland aanspraak bram dean finaleplaats janssens onderaan rebound slotseconden stijn

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.237 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde akpom alvarez backup berghuis bergwijn brekers brobbey chelsea elsimao godts hag henderson hlynsson kiki leiderschapskwaliteiten mannsverk nypan overbruggen pasveer ramaj rensch roon sosa sutalo tadic tahirovic taylor tsjah vos