Transparent
Inloggen
Sluiten

Nourdin Boukhari voor vier jaar naar Ajax

23 juli 2002 13:04 - NOS Voetbalkrant

Verslaggever: P

Een dag na de verwachte transfer van Victor Sikora, die de enige aankoop leek te zijn,is bekend geworden dat de 21-jarige Marokkaanse international Nourdin Boukhari een contract voor vier seizoen heeft getekend bij Ajax. De vleugelspits had bij Sparta nog een doorlopend contract tot 2003.

Ajax doet zoals gebruikelijk geen mededelingen over de hoogte van het transferbedrag, maar volgens het Rotterdams Dagblad bedraagt deze ongeveer anderhalf miljoen euro. Sparta, dat gisteravond nog ongeveer een half miljoen euro tekort kwam voor een licentie van de KNVB, kon het bedrag goed gebruiken. De Rotterdammers hopen deze week alsnog een licentie voor het komende jaar te krijgen.

Boukhari, die gezien wordt als ??n van de grootste talenten van de jeugd van Sparta, debuteerde op 9 februari 2000 in de hoofdmacht van Sparta. In drie seizoenen kwam hij tot 13 doelpunten in 76 wedstrijden. Voorafgaand aan Sparta kwam hij uit voor de Rotterdamse verenigingen Neptunus en HOV.

Het bericht sloeg in als een donderslag bij heldere hemel, zo bleek: Ajax Netwerk bereikte vanmiddag een recordaantal bezoekers. In het forum, waar zich even na het bekend worden van de transfer ruim 200 supporters verzamelden, is met gemengde gevoelens gereageerd op het aantrekken van de oud-Spartaan.

Leden van Ajax Netwerk kunnen inmiddels ook Nourdin Boukhari opnemen in hun favoriete opstelling, om te laten blijken of de laatste aankoop van Ajax een plaats bij de eerste elf verdient.

Meer op NOS Voetbalkrant




Tags

boukhari sparta nourdin licentie donderslag doorlopend hemel hov knvb mededelingen neptunus recordaantal rotterdams sikora spartaan transferbedrag verenigingen verzamelden vleugelspits

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom alvarez backup berghuis bergwijn boomen brekers brobbey elsimao farioli godts gorter hag heerenveen henderson hlynsson kiki mannsverk nypan overbruggen pasveer ramaj roon rulli shogun tadic tahirovic taylor totaalvoetbal vos