Simpele 0-2 zege Ajax in Waalwijk

17 februari 2013 18:24

Ajax heeft op simpele wijze met 0-2 gewonnen in Waalwijk. De zege kwam geen moment in gevaar tegen Ajax, dat niet voluit hoefde te gaan.

Ajax begon goed en legde RKC direct de wil op. De ploeg creëerde een aantal kansen. Halverwege de eerste helft was het raak. Moisander zorgde voor de verdiende 0-1 voorsprong, opnieuw een verdediger dus die scoort voor Ajax.Ook in het vervolg bleef Ajax mogelijkheden krijgen. Vlak voor rust verdubbelde Eriksen de score na een mooie rush.

In de tweede helft liet Ajax zich wat inzakken en deed het rustiger aan. RKC probeerde het wel, maar kon de spanning geen moment terugbrengen. Die kans kreeg het toen Alderweireld hands maakte in het strafschopgebied. Vermeer stopte echter de zwak ingeschoten penalty. Vermeer moest daarna nog een paar keer reddend optreden. Spannend werd het echter niet meer.