Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax creëert goede uitgangspositie: 2-0 tegen Steaua

14 februari 2013 20:55

Ajax heeft zichzelf een uitstekende uitgangspositie gecreëerd voor de return in Boekarest. In Amsterdam werd het 2-0 voor Ajax door doelpunten van Toby Alderweireld en Ricardo van Rhijn.

Ajax begon goed aan de wedstrijd. De ploeg bouwde een overwicht op zonder dat dat tot veel kansen leidde. Na twintig minuten draaide Sigthorsson zich schitterend vrij voor de keeper. Hij schoot echter van dichtbij op de Roemeense doelman. De verdiende voorsprong kwam een paar minuten later alsnog, toen Alderweireld een voorzet in de verre hoek binnenkopte. Na de 1-0 kwam ook Steaua eruit. De ploeg combineerde goed en dat leidde ook tot enkele goede mogelijkheden voor rust voor de Roemenen.

Na rust bleven de Roemenen vooruit voetballen. Dat leverde een aantrekkelijk duel op met mogelijkheden aan beide kanten. Van Rhijn zorgde kort na rust na een vloeiende aanval die hij zelf had opgezet voor de 2-0. Cillessen, ingevallen voor de geblesseerde Vermeer, had twee fantastische reddingen, waarmee hij voorkwam dat de Roemenen terugkwamen in de wedstrijd. Ajax kreeg ruimte, maar verzuimde door te drukken naar de 3-0. Ajax wilde de tegentreffer voorkomen en dat lukte uiteindelijk ook, mede door een uitblinkende Alderweireld die in het centrum veel onheil wist te voorkomen.




Tags

alderweireld roemenen steaua uitgangspositie rhijn binnenkopte boekarest onheil sigthorsson terugkwamen toby uitblinkende vermeer vloeiende voorkwam

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.238 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

ambieert belofte betrouwbaarheid branderhorst bravo brobbey contractvoorstel elsimao farioli gorter hag hato hlynsson kiki leeftijdscategorie lucht meewerkt muziek pasveer ramaj remko reservedoelman rulli setford sevic shogun sutalo ton tsja wereldtopper