Transparent
Inloggen
Sluiten

Grim blij met goede samenwerking met Ajax

12 februari 2013 22:18 - Ajax.nl

Fred Grim hoefde niet lang na te denken toen hem vier maanden geleden werd gevraagd hoofdcoach te worden van Almere City. ,,Ik wilde zelf graag de volgende stap maken”, legt Grim zijn keuze uit op de officiele website van Ajax. ,,Het mooie is ook dat ik bij Almere City het hele technische beleid mag uitstippelen. Al onderbouwen we dat natuurlijk met elkaar.”

Hoewel de start van Grim in Almere veelbelovend was, blijven de resultaten de laatste weken een tikkeltje uit. Al heeft dat vooral te maken met het zware programma en het jeugdige karakter van zijn ploeg. ,,Dat klopt. Na een goede serie speelden we vooral tegen de top-5 van de Jupiler League. Daartegen bleek dat we af en toe nog een maatje te klein zijn, maar daar werken we hard aan. We hebben in elk geval een groep waarin nog veel rek zit, maar waarvoor we de tijd moeten nemen. Spelen tegen teams met meer ervaring is voor die jongens dan ook uiterst leerzaam.”

Als onderdeel van het samenwerkingsverband met Ajax heeft Grim momenteel de beschikking over de huurlingen Henri Toivomaki, Sven Nieuwpoort en Gino van Kessel. ,,Ook voor de jongens van Ajax is het een heel andere beleving; ze spelen voor het eerst betaal voetbal. Het is echter een kwestie van tijd voordat zij zich gaan ontwikkelen.”

Niettemin kan Almere City zelf ook bogen op een uitstekende jeugdopleiding. ,,We hebben veel talentvolle spelers in onze opleiding. Onze jeugdteams draaien ook mee in de hoogste afdelingen. Behalve de A1. Zij spelen te laag. Daarom krijgen we volgend seizoen waarschijnlijk ook een Jong Almere City. Talentvolle jongens die nog niet rijp zijn voor het grote werk krijgen bij de beloften tijd en ruimte om zich verder te ontwikkelen.”

In tegenstelling tot voorgaande jaren is Almere City dus niet langer het lelijke eendje van het betaalde voetbal. Iets dat Grim graag wil beamen. ,,Vooral de accommodatie heeft indruk op me gemaakt. Het veld en alle overige faciliteiten zien er prachtig uit. Kortom, alle ingrediënten zijn aanwezig voor iets moois.”

Desondanks loopt Grim niet al te hard van stapel. ,,We willen op de eerste plaats structureel goed voetbal spelen en in het linkerrijtje eindigen. Vervolgens gaan we vanuit daar verder kijken.” De samenwerking met Ajax is daarbij zeer gewenst. ,,Gelukkig verloopt die samenwerking naar wens. We hebben structureel overleg en de contacten zijn goed.”

Meer op Ajax.nl




Tags

grim beamen bogen daartegen eendje gino henri huurlingen ingredienten jeugdige jong jupiler kessel kwestie lelijke linkerrijtje maatje niettemin nieuwpoort onderbouwen rek samenwerkingsverband stapel tikkeltje toivomaki uitstippelen verloopt

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.238 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

ambieert belofte betrouwbaarheid branderhorst bravo contractvoorstel desgewenst eenjarig elsimao farioli gorter kappen kiki leeftijdscategorie lucht meewerkt muziek pasveer potter ramaj remko reservedoelman rulli setford sevic shogun ton tsja verrips wereldtopper