Transparent
Inloggen
Sluiten

Poulsen: bij Ajax heb ik het plezier in het voetbal teruggevonden

11 februari 2013 22:12 - Sp!ts

Christian Poulsen is na een carrière bij FC Kopenhagen, Schalke 04, Sevilla, Juventus, Liverpool, Evian bij Ajax terechtgekomen. De Deen stelt het plezier in voetbal bij Ajax weer volledig teruggevonden te hebben. Bij Ajax spelen maar liefst zes Denen en dat bevalt de bijna 33-jarige routinier wel. "Ja, het is heel fijn om met zoveel landgenoten te spelen. Maar ook gewoon om bij Ajax te spelen is heel leuk. Ajax wil altijd het spel maken en dat bevalt me. Al lukte dat vandaag niet zo goed," zo laat hij tegenover Sp!ts weten.

Poulsen wordt zeer gewaardeerd door de jonge Amsterdamse selectie en geniet veel respect. "Ik respecteer hen ook. Ik geniet er echt van om omringd te zijn door jonge spelers. Het is ook leuk om te zien hoe zij zich ontwikkelen. Of ik me verantwoordelijk voel voor ze? Misschien wel een beetje, maar ik geniet vooral van het voetbal en de dagelijkse trainingen van de coaches. Het is ook heel inspirerend om coaches als Frank de Boer en Dennis Bergkamp te hebben. Een paar jaar geleden voelde het voetbal vaak als werk, maar nu is het plezier helemaal terug."

"Ik weet dat ik het talent niet heb van jongens als Christian (Eriksen) of Viktor (Fischer). Viktor is nu 18 jaar, als ik dat vergelijk met toen ik 18 was dan is dat een groot verschil. Op die leeftijd, wist ik niet eens zeker of ik eigenlijk wel door moest gaan met voetbal. Ik heb geleerd dat ik een speler ben die fysiek klaar moet zijn voor een wedstrijd. Ik ben geen voetballer die even drie man voorbij gaat. Ik ben een teamspeler, die hard moet werken."

Meer op Sp!ts




Tags

poulsen geniet viktor bergkamp boer eriksen evian fischer inspirerend juventus kopenhagen landgenoten liverpool omringd respecteer routinier schalke sevilla teamspeler

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.241 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde alvarez backup berghuis bergwijn bertjek brekers brobbey chelsea elsimao excelsior godts henderson hlynsson kiki kroes leiderschapskwaliteiten linksbuiten mannsverk nypan overbruggen potter rensch roon sosa sutalo tadic tahirovic taylor zucht