Transparent
Inloggen
Sluiten

Statement VAK410: 'Braaf op een stoeltje zitten, dat is wat ze bij Ajax kennelijk willen'

11 februari 2013 20:34 - VAK410.nl

VAK410 reageerde uitgebreid op haar website over de actie om gedurende de wedstrijd tegen Roda JC stil te blijven:

Vandaag was VAK410 stil! Ons voornemen om iedereen op ons vak, bij binnenkomst in te lichten over de achterliggende reden, werd ons door Ajax afgenomen. 1000 flyers om jullie te informeren, vonden ze bij Ajax geen goed idee. Een reden hiervoor is nog altijd niet gegeven, merkwaardig besluit van de heren in de commandokamer.

Hierdoor was het ook niet voor iedereen duidelijk wat vandaag precies de bedoeling was. Toch zat vrijwel heel VAK410 90 minuten lang en was het stil. Maar voor degene die het toch nodig vonden om te blijven staan, laat duidelijk zijn, zo'n actie is altijd in het belang van de groep. Een statement maak je met z'n allen, wanneer je ziet dat 90% van het vak zit, sluit je hierbij aan en sta je niet schaapachtig te kijken. Voor degene die bleven staan en zich zodoende niet met VAK410 verbonden voelen, laat je alsjeblieft overplaatsen naar een ander vak!

Ajax waar zijn jullie mee bezig!?

Het regent stadionverboden bij Ajax en met name op VAK410. En dat kunnen wij niet accepteren! STOP STADIONVERBODEN! Er was vanaf ons vak geen enkele vorm van support. Geen vlag, geen bandieri, geen drum, geen gezang. Wij zaten alleen 90minuten lang op onze tribune. Braaf op een stoeltje zitten, dat is wat ze bij Ajax kennelijk willen. Wij hebben laten merken wat voor een suffe bedoeling het in het stadion is zonder de onvoorwaardelijke steun van de fanatieke aanhang. Wij hebben onze solidariteit getoond aan onze jongens met een SV.

Wat vooraf ging


Ajax deelde afgelopen week diverse stadionverboden uit aan jongens van VAK410 en Zuid 1. Zo hebben twee jongens na het klimmen in de hekken bij Venlo een brief ontvangen.

In de hekken hangen, 9 maanden stadionverbod en een boete van meer dan 500 euro.

Met vriendelijke groet,
Ajax

Als vreugde-uiting in de hekken geklommen, om de goals met de spelers te vieren. Voetbal is emotie!Bij de instroom tijdens Ajax-Feyenoord volgde een woordenwisseling met wat ‘stadionbeveiligers’ vanwege een ID-controle. Dit leidt zoals wel vaker bij velen tot irritaties, door de machtslustige houding van de blauwe jassen. De VAK410’er laat zijn uitkaart zien, wat leidt tot een discussie, waarin volgens de beveiligers een beledigende tekst wordt geuit.

5 jaar stadionverbod en een fikse geld boete.

Met vriendelijke groet,
Ajax

Ajax zet deze eis direct door naar de KNVB, waardoor hier niets meer aan te doen valt. Dat deze jongen al 10 jaar actief binnen VAK410 is en al jaren als TIFO-chef (eindverantwoordelijk voor onze TIFO acties) maakt het extra pijnlijk.


Verder deelt Ajax in nog eens 4 gevallen stadionverboden uit, onder andere voor het telefonisch beledigen van een medewerker van Ajax. Worden zelfs daarvoor al stadionverboden (met dikke geldboetes!) uitgedeeld? Het moet toch niet gekker worden!

Wat voor ons de reden is om hier in opstand te komen, is de manier waarop Ajax in deze gevallen te werk is gegaan. Het zou in onze ogen in de meeste gevallen de juiste weg zijn om met deze mensen een gesprek te voeren. Maar geen enkele vorm van wederhoor is mogelijk! Het is weer eens duidelijk dat de supporter geen enkele rechten heeft. Ajax vindt dat iets in strijd is met de huisregels, dus ontvangt u daarvoor een stadionverbod + de bijbehorende geldboete.

De discussie of iemand terecht of onterecht een stadionverbod ontvangt is niet aan ons, maar wij willen wel dat supporters met respect worden behandeld en de kans krijgen voor een dialoog. Jullie hebben vandaag van ons dan ook alle rust gekregen om hierover na te denken.Vandaag waren wij 90 minuten stil, maar kapot zullen jullie ons nooit krijgen!


STOP STADIONVERBODEN! - STOP DE REPRESSIE!

Meer op VAK410.nl
Tags

stadionverbod braaf hekken statement stoeltje groet tifo vriendelijke aanhang achterliggende bandieri beledigen beledigende beveiligers binnenkomst brief chef commandokamer dialoog drum fanatieke feyenoord flyers gekker gezang huisregels instroom irritaties jassen knvb machtslustige medewerker opstand overplaatsen repressie roda schaapachtig solidariteit stadionbeveiligers suffe tekst uitkaart vlag woordenwisseling

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.Win met AjaxAjax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.213 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

afserveren annex berghuis bergwijn bertjek boomen branco chaotisch deadline elsimao farioli gaaei godts hato henderson jim kaplan kiki kroes leverkussen mika mislintat olympiakos rensch sevic skimovic sneer sosa sutalo wilson