Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax laat onnodig punten liggen: 1-1 tegen Roda

10 februari 2013 16:30

Ajax heeft geheel onnodig in eigen huis punten laten liggen. Ajax was veel te sterk voor Roda JC, maar kwam niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Daardoor verzuimde de ploeg de achterstand op PSV te verkleinen tot één punt.

Ajax begon sterk aan de wedstrijd en zette Roda JC van meet af aan onder druk. De druk leverde weinig grote kansen op. Naarmate de eerste helft vorderde bleek Ajax een groot overwicht houden, maar ontbrak de echte scherpte voorin om kansen te creëren. Roda JC speelde compact en verdedigend. Via de counter probeerde de ploeg gevaarlijk te worden. Bij de tweede mogelijkheid, na 39 minuten, was het raak. Ramzi schoof de bal langs Vermeer. Geheel tegen de verhouding in ging Ajax met een 0-1 achterstand rusten.

Na rust zocht Ajax opnieuw de aanval en kwam de kansen er wel. Het was nota bene Daley Blind, die met zijn eerste officiële doelpunt voor Ajax, de Amsterdammers op 1-1 bracht. Debutant Cuenca ging goed door in het strafschopgebied en zorgde daarmee met een van zijn laatste acties voor de assist. Ajax kreeg vervolgens kans op kans op de gelijkmaker. Steeds weer stonden de verdedigers, keeper en de lat (inzet Sigthorsson) Ajax in de weg van de bevrijdende 2-1. Ook de 5 minuten blessuretijd mochten de ploeg uiteindelijk niet baten. De bal wilde er niet in.




Tags

roda bevrijdende blind compact counter cuenca meet naarmate nota ramzi scherpte schoof sigthorsson verhouding vermeer vorderde

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom berghuis bergwijn brobbey calavaro elsimao farioli forbs gaal godts hato henderson hlynsson jim jong kiki kroes mannsverk mikautadze passing potter riedewald sevic shogun tahirovic taylor very voetbalprimeur vos zorgeloos