Transparent
Inloggen
Sluiten

De Boer zet uitlating over vertrek Alderweireld, Eriksen en De Jong in perspectief

19 januari 2013 11:15 - Telegraaf.nl

Voorafgaand aan de kraker tegen Feyenoord zette Frank de Boer zijn uitspraak over het vertrek van Toby Alderweireld, Christian Eriksen en Siem de Jong komende zomer bij Ajax in perspectief. „Er werd mij in Brazilië gevraagd wat ik verwachtte. Mijn uitspraak was gebaseerd op de contractduur van Christian en Toby. Maar ik hoop dat ze blijven. We hebben ze niet voor niets een aanbieding voor een nieuwe verbintenis gedaan."

De Jong ligt zelfs tot 2015 vast. "Maar ik ken zijn ambities, heb daar met hem over gesproken. Als die andere twee weggaan, is Siem nog de enige uit zijn generatie”, aldus de trainer.

De aanvoerder van Ajax zegt niet met een transfer bezig te zijn. "Er is me alleen gevraagd wat ik denk dat er na dit seizoen gaat gebeuren. Ik zei open te staan voor een vertrek als zich een mooie mogelijkheid voordoet. Maar het is niet zo dat ik per se weg wil.”

Mocht de dan 24-jarige De Jong voor de juiste prijs toch zijn koffers pakken, dan heeft De Boer daar vrede mee. "Als jongens tot hun 24e blijven, is dat al twee jaar langer dan nu. Na Rafael van der Vaart en Nigel de Jong is het een trend dat Ajacieden op hun 22e vertrekken.”

Een afscheid van het trio betekent volgens de trainer niet dat Ajax Europees geen hoge ogen kan gooien. "De nieuwe filosofie van Ajax is dat jeugdspelers op een hoger niveau gaan instromen.”

Meer op Telegraaf.nl




Tags

jong boer alderweireld eriksen toby contractduur feyenoord generatie koffers kraker nigel rafael trend trio vaart voordoet vrede weggaan

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde alvarez backup berghuis bergwijn bertjek brekers brobbey chelsea elsimao excelsior godts henderson hlynsson kiki kroes leiderschapskwaliteiten linksbuiten mannsverk nypan overbruggen potter rensch roon sosa sutalo tadic tahirovic taylor zucht