Transparent
Inloggen
Sluiten

KNVB: Vitesse - Ajax op neutraal terrein

8 januari 2013 12:55 - KNVB.nl

De KNVB heeft Vitesse dinsdag kenbaar gemaakt dat de bekerwedstrijd tussen de Arnhemmers en Ajax donderdag 31 januari op neutraal terrein gespeeld moet worden. De Arnhemse club liet de KNVB op 4 januari weten dat de voorzieningenrechter heeft geoordeeld dat deze wedstrijd niet op de geplande datum in stadion Gelredome gespeeld mag worden.

Dit was het gevolg van een kort geding dat was aangespannen door de organisator van een dance-event tegen Gelredome/Vitesse. Vitesse heeft de KNVB hierop volgend gevraagd of de wedstrijd op neutraal terrein kan worden gespeeld. De KNVB heeft hier vandaag mee ingestemd.

Alle clubs konden bij inschrijven voor het bekerseizoen 2012/’13 een vervangende accommodatie aangeven als zij - om wat voor reden dan ook - geen gebruik kunnen maken van het eigen stadion bij een thuiswedstrijd op één van de vastgestelde wedstrijddagen. Vitesse heeft hier, net als veel andere betaald voetbalorganisaties, destijds geen gebruik van gemaakt. Daardoor beschikt de club niet over een alternatieve speellocatie.

Het bestuur betaald voetbal is echter van mening dat Vitesse in dit specifieke geval - mede gezien de sportieve belangen van het bekertoernooi - alsnog in de gelegenheid moet worden gesteld te zorgen voor een alternatieve accommodatie in Nederland. De KNVB geeft Vitesse daarom tot uiterlijk 21 januari de tijd een speellocatie voor de bekerwedstrijd te vinden.

De KNVB benadrukt dat het voorstel van Vitesse om de wedstrijd in de Amsterdam Arena te spelen geen optie is. Het thuisrecht opgeven is immers in strijd met het KNVB bekerreglement. Als Vitesse er niet in slaagt om uiterlijk op de genoemde datum van 21 januari een vervangende accommodatie te vinden, dan is de KNVB genoodzaakt Vitesse op grond van artikel 50 van het reglement uit te sluiten van het lopende toernooi.

Ook de bekerwedstrijd verplaatsen naar dinsdag 29 januari is geen optie. De KNVB heeft Vitesse laten weten dat de bekerplanning niet wordt gewijzigd. Een van de sportieve uitgangspunten van de KNVB bij de vaststelling van het wedstrijdprogramma is dat er minimaal twee volledige etmalen rust tussen twee activiteiten van een team moet zitten. De competitiewedstrijd Vitesse-Ajax is vastgesteld op zondag 27 januari. Dit treffen wordt op last van de lokale autoriteiten op zondag om 12.30 uur gespeeld en kan daarom niet verplaatst worden.

Daarnaast is er geen ruimte meer in het vastgestelde competitieschema en is Vitesse reglementair verplicht om alle mogelijke speeldagen over een speelklaar stadion te beschikken. Het bestuur betaald voetbal is van mening een passende oplossing voor de ontstane situatie te hebben geboden en wacht het eventuele voorstel van de club af.

Meer op KNVB.nl




Tags

vitesse knvb neutraal terrein bestuur gelredome speellocatie vastgestelde vervangende arena arnhemmers arnhemse bekerplanning bekerreglement bekerseizoen competitieschema dance etmalen event genoodzaakt geoordeeld ingestemd kenbaar nederland opgeven reglement reglementair speeldagen speelklaar thuisrecht uitgangspunten vaststelling voetbalorganisaties voorzieningenrechter wedstrijddagen wedstrijdprogramma

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.241 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afstemmen akpom barkas begeleiding berghuis bergwijn boomen chico conceicao elsimao eredivisie forbs gecontracteerd henderson hlynsson jong kiki metz mikautadze mislintat mum porto ramaj sanchez sevic sosa spelmomenten steijn sutalo transferbeleid