Transparent
Inloggen
Sluiten

Engelse uitstraling voor Arena, stadion naar 53.052 zitplaatsen

4 januari 2013 16:48 - Ajax.nl

De Amsterdam ArenA ondergaat momenteel een metamorfose. Vanaf de thuiswedstrijd tegen Feyenoord op 20 januari zitten de dug-outs in de vernieuwde hoofdtribune verwerkt. Door de toevoeging van een kleine 900 business seats bestaat de capaciteit straks uit 53.052 zitplaatsen.

"Ik zag laatst nog beelden van een editie van Ajax - PSV uit die tijd," aldus Edwin van der Sar op de officiele website. "Toen was het nog een behoorlijk kaal stadion waar veel beton te zien was. Ook de reclameborden stonden destijds ver van het veld af. In de loop der jaren is daar gelukkig steeds meer verbetering in gekomen. Overal waar je nu kijkt zie en voel je Ajax. Ook bij de huidige uitbreiding heeft de ArenA daar in samenspraak met Ajax rekening mee gehouden. Het plezier van de toeschouwers staat daarbij voorop."

In de Engelse Premier League speelde Van der Sar jarenlang in stadions waar de coach en reserves als het ware tussen de fans op de tribune zaten. ,,In Engeland doen ze dit al veel langer. Bij clubs als Arsenal en Chelsea zijn de dug-outs ook in de tribune verwerkt. Het is mooi dat de ArenA als eerste grote stadion in Nederland ook een dergelijke ‘Engelse uitstraling’ gaat krijgen. Ik heb de afgelopen weken gemerkt dat de verbouwing leeft onder de fans. De ArenA wordt dankzij de huidige aanpassingen nóg meer een echt voetbalstadion.”

Meer: Ajax.nl

Meer op Ajax.nl




Tags

arena uitstraling dug sar arsenal beton business capaciteit chelsea editie engeland feyenoord hoofdtribune kaal metamorfose nederland reclameborden reserves seats verbouwing voetbalstadion

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde alvarez backup berghuis bergwijn bertjek brekers brobbey chelsea elsimao excelsior godts henderson hlynsson kiki kroes leiderschapskwaliteiten linksbuiten mannsverk nypan overbruggen potter rensch roon sosa sutalo tadic tahirovic taylor zucht