Sterk Ajax verzuimt te scoren: 0-0 in Utrecht

23 december 2012 14:21

Ajax heeft zondag verzuimd te winnen in De Galgenwaard. Met name in de eerste helft speelde Ajax zeer sterk en kwam FC Utrecht er geen moment aan te pas. Een reeks kansen waren echter niet besteed aan de Amsterdammers. Het zou bij 0-0 blijven.

Ajax was heer en meester in Utrecht in de eerste helft. De thuisclub probeerde er wel kracht en energie in te gooien, maar was continu een stap te laat. Ajax kon de bal makkelijk rond spelen en gaf FC Utrecht geen moment de ruimte om in de wedstrijd te komen. Keer op keer kwam de ploeg er ook doorheen en kwam het alleen voor keeper Ruiter. Steeds werden echter de verkeerde keuzes gemaakt door de aanvallers van Ajax.

Na rust wijzigde FC Utecht de speelwijze. Tegelijkertijd sloeg de vermoeidheid bij Ajax wat toe. De dominatie van de eerste helft nam wat af, maar Ajax bleef de controle houden over de wedstrijd. De beste kansen waren opnieuw voor Ajax. Het doelpunt zou er echter niet komen. Mulenga had een levensgrote kans, maar dat onheil bleef Ajax bespaard.